Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

PREŠOV MÁ OPÄŤ MAJSTERKU EURÓPY V KARATE, ALE UŽ NIE LANGOŠOVÚ !!!

Predkrmom pred Majstrovstvami Európy SHITO RYU 2018 boli Majstrovstvá Slovenska GOJU RYU v KARATE. tie sa konali dňa 09.06.2018 v Košiciach. PRESOV KARATE KIDS priviezli z tohto podujatia krásnych 18 medailí !!! (2-4-12= 18 MEDAILÍ)

V krásnu horúcu sobotu, sme sa zúčastnili súťaže, a to Majstrovstiev SR GOJU RYU v KARATE v Košiciach. Sily našich reprezentantov opäť raz preverili súťažiaci z celého Slovenska. V dobrej konkurencii, síce v saunovej atmosfére, sme v medailovej štatistike obsadili krásne 9. miesto. V bodovej štatistike to bolo ešte lepšie umiestnenie a 6 priečka nás nesmierne teší. Skoro posledná súťaž v tomto roku, posledné kvapky potu. O to viac teší, že v prešovských farbách štartovalo 37 reprezentantov, z čoho až polovicu kádra tvorili nováčikovia z tejto sezóny.

Ani nováčikovia sa nezahanbili a potvrdili trénerom, že práca v klube je nastavená dobrým smerom. Potešili mená ako DANKOVIČ, FERENCOVÁ, STAŠKOVÁ, DADEJ a MRÁZ, ktorý potvrdil, že ak by chodil pravidelne na súťaže, bolo by o ňom počuť nielen v rámci Slovenska. Ako vždy svoju kvalitu potvrdila Lucia LANGOŠOVÁ, ktorá nedala súperkám šancu a zvíťazila už niekoľkýkrát v tejto sezóne. Neskutočné že Lucia na MSR GOJU RU 2018 nielenže obhájila titul z minulého roka, ale ešte aj pridala STRIEBRO v kategórii KATA ŽENY (súborné cvičenie) !!! Lucka je proste prešovská a slovenská jednotka.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS NA M-SR GOJU RYU 2018:
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_klubvysl.php?klub=79&sutaz=100

Po GOJU RYU to konečne prišlo. Naša cesta do Talianska na Majstrovstvá Európy s reprezentantmi, ktorí sa kvalifikovali pre MAJSTROVSTVÁ EURÓPY SHITO RYU 2018, ktoré sa konali v meste LANCIANO v TALIANSKU. Neskutočné výkony PREŠOVČANOV priniesli vo farbách slovenskej reprezentácie 8 medailí (1-2-5+ 1 zlatá medaila družstvá) !!! HALECKÁ sa stala MAJSTERKOU EURÓPY SHITO RYU 2018 a LUCIA LANGOŠOVÁ získala dvakrát 3.miesto + družstvá 1. miesto !!!

Lucia Langošová nakoniec v Talianskom Lanciane vybojovala vo farbách Slovenska 3 medaily !!! - 3.miesto do 60 kg a 3.miesto BRH + 1.miesto družstva Kumite ženy vo farbách slovenskej reprezentácie. Lucia Langošová prehrala vo svojej kategórii aj v BRH kategórii na rozhodnutia na vlajky, v oboch prípadoch bol stav 4:4 na konci zápasov. Nič to, sezóna končí a Lucia potvrdila že je legendou prešovského karate.

LUCIA LANGOŠOVÁ A PRESOV KARATE KIDS v zložení (Jaššová, Zakarovský, Laci, Čonka, Laciová, Bryndzová, Katrenič, Lehotský, Kočišová a Halecká) bojovali o medaily pre Slovenskú republiku na MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY SHITO RYU 2018 v TALIANSKU srdnato. Viedli si všetci výborne a SOFIA HALECKÁ sa po absolútne bezchybnom výkone MAJSTERKOU EURÓPY SHITO RYU 2018 !!!

Ďalšie umiestnenia PRESOV KARATE KIDS:

SOFIA HALECKÁ - MAJSTERKA EURÓPY SHITO RYU 2018 !!!
GREGOR LEHOTSKÝ - 2.miesto
MELÁNIA LACIOVÁ - 2.miesto
KATARÍNA KOČIŠOVÁ - 3.miesto
MANUEL LACI - 3.miesto
MICHAELA BRYNDZOVÁ - 3.miesto
LUCIA LANGOŠOVÁ - 3.miesto do 60 kg a 3.miesto BRH + 1.miesto družstvá Kumite ženy vo farbách slovenskej reprezentácie

www.karate-presov.sk

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK