Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Účastníci P18 budú mať počas akcie MHD v cene svojho vstupného

Všetci prihlásení účastníci letného Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove budú mať dopravu mestskou hromadnou dopravou (MHD) v čase akcie v cene svojho vstupného. Vyplýva to z dohody, ktorú uzavrel centrálny tím P18 s Dopravným podnikom mesta Prešov, a. s. Cestovným lístkom bude vstupný náramok na program P18. Ten získajú po ich príchode na registrácii, ktorá bude prebiehať na školách. Pre odvoz na školy sa môžu v MDH preukázať vytlačeným prihlasovacím e-mailom, ktorý dostali po prihlásení od registračného tímu. Využiť budú môcť bežné linky MHD alebo špeciálne spoje "P18", ktoré budú zriadené v dňoch 26. – 29. júla 2018 kvôli P18. Dokument so spojmi je možné nájsť na oficiálnej stránke www.narodnestretnutiemladeze.sk

„Ďakujeme Dopravnému podniku mesta Prešov a mestu Prešov, že umožnili, aby všetci účastníci P18 mali dopravu MHD v čase akcie v cene vstupného. V podobnom duchu to niekoľko rokov funguje aj počas Svetových dní mládeže, na ktoré P18 priamo nadväzuje. Prosíme všetkých Prešovčanov a tých, ktorí v čase akcie budú cestovať MHD, o zhovievavosť a pochopenie, keďže spojmi sa bude počas ranných a večerných hodín presúvať väčší počet mladých ľudí. Mladých prosíme o prejavenie úcty miestnym obyvateľom. Zároveň im odporúčame stiahnuť si aplikáciu na využívanie MHD v Prešove. Dokument so spojmi prinášame na webe a v programovej brožúre, ktorú dostane každý z nich, “ hovorí hlavný zodpovedný za P18 Ondrej Chrvala.

Centrálny tím P18 s Dopravným podnikom mesta Prešov v dokumente uvádza výber riadnych spojov, ktoré sú najvhodnejšie pre účastníkov Národného stretnutia mládeže P18 v Prešove. Ide o zastávky mestskej hromadnej dopravy, ktoré sú najbližšie pri Tatran Handball Aréne, kde sa bude konať väčšina programu (Mestská hala, Škultétyho, Štúrova, Čierny most). Je to približne do jedného kilometra pešej chôdze. Zastávky obsluhujú autobusy a trolejbusy. Zároveň je k dispozícii informácia, aké spoje a ku ktorej škole konkrétne vedú, keďže účastníci budú ubytovaní v školách po celom meste. Interval spojov je cca 20 minút, jedna z liniek cez víkend bude mať interval o desať minút dlhší.

Ďalšou časťou dokumentu sú špeciálne spoje P18. Dostal názov "P18 Mestská hala". Premávať bude vo štvrtok 26. , v piatok 27. a v nedeľu 29. júla ráno pred začiatkom programu. Prvý deň večer – vo štvrtok po programe budú premávať mimoriadne linky trolejbusu. Druhý deň programu končí program v amfiteátri, odkiaľ je väčšina škôl dostupná pešo. Vzdialené školy budú mať spojené organizované z MHD zastávky Lesík dolostrelcov. Tretí deň program sa začína v rôznych kostoloch mesta, doprava k nim nebude organizovaná. Po skončení modlitby budú organizované spoje "P18 Mestská hala" od vzdialenejších kostolov k hale. Večer bude kyvadlová doprava od haly, vyplýva zo zverejneného dokumentu.

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Mesto Prešov upozorňuje na zákaz umiestňovania nelegálnych reklamných bannerov a plagátov
Mesto Prešov žiada fyzické a právnické osoby, ktoré bez povolenia umiestňujú rôzne typy reklamných pútačov na území mesta Prešov, aby ich bezodkladne odstránili. Za nelegálne umiestňovanie reklamných bannerov a plagátov na území mesta Prešov môže byť zodpovednej osobe uložená pokuta.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
O dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť môžete požiadať do 1. marca 2024
Mesto Prešov zverejňuje výzvu na poskytnutie dotácií v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti. O dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť môžete požiadať do 1. marca 2024 (vrátane).
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK