Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Slzy šťastia Patrika Hermana

Päť detí z Prešova prežilo nezabudnuteľné momenty v letnom tábore neďaleko Podbrezovej. Nájdite si štyri minúty času a prežite aj vy ich radosť.

Už 21. ročník letného tábora, organizovaného Občianským združením Štvorlístok, sa uskutočnil v dňoch 24. júna až 5. júla 2018 v rekreačnom zariadení Hotel Lomnistá pri obci Jasenie neďaleko Podbrezovej.

Deti vo veku 10-13 rokov vyberali starostovia a primátori obcí a miest, pracovníci obecných úradov, sociálni pracovníci, riaditelia škôl, pedagógovia, občianske združenia či krízové centrá. Deti mali celý pobyt v tábore zdarma. Bol totiž určený pre deti z rodín, ktoré trápi zlá ekonomická a sociálna situácia, tragická alebo iná vážna udalosť v rodine (úmrtie rodičov, súrodencov, útek pre tyraniou a pod.). Pre deti bol pobyt súčasne odmenou za vynikajúce výsledky v škole alebo v mimoškolskej činnosti.

Medzi 115 účastníkmi tábora z celého Slovenska bolo aj päť z Prešova. Boli rozdelené do 10-tich oddielov, o každý oddiel sa staral oddielový vedúci. Program zabezpečoval vedúci tábora Patrik Herman (televízny moderátor a zakladateľo OZ Štvorlístok) a programová vedúca tábora Martina Briestenská (členka Detskej organizácie Fénix).
Od Patrika Hermana, ktorý sa začiatkom tohto roka stretol s primátorkou Andreou Turčanovou práve kvôli tomuto letnému táboru a účasti prešovských detí, prišlo nádherné poďakovanie:

Milí priatelia!
Chcem sa Vám veľmi pekne poďakovať za Vašu pomoc a spoluprácu!
Aj vďaka Vám prežilo 115 deti z ťažko skúšaných rodín z celého Slovenska nezabudnuteľných 12 dní plných zážitkov a prekvapení, vďaka ktorým mohli aspoň na chvíľu zabudnúť na ťažké a smutné chvíle, ktorými žijú doma...
Všetky deti sa nám tento rok podarilo obliecť a obuť do nového a domov si mohli odniesť kompletnú výbavu
do školy a rozsiahlu materiálnu pomoc, ktorá aspoň čiastočne zmiernila ťaživú sociálnu a finančnú situáciu v rodinách, v ktorých žijú...
Bez Vás by tieto deti nič také nezažili a nedočkali by sa ani pomoci, ktorú ich rodiny potrebujú! Ďakujem, že ste si dali tu námahu a venovali dobrej veci svoj čas a energiu...

Radosť je nehraná a slzy sú slzami šťastia!
Ďakujem za seba, aj za deti!
S úctou a pokorou
Patrik Herman

[B][Hlavné táborové video:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2iJ-MXwnxFc][B]

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK