Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Slzy šťastia Patrika Hermana

Päť detí z Prešova prežilo nezabudnuteľné momenty v letnom tábore neďaleko Podbrezovej. Nájdite si štyri minúty času a prežite aj vy ich radosť.

Už 21. ročník letného tábora, organizovaného Občianským združením Štvorlístok, sa uskutočnil v dňoch 24. júna až 5. júla 2018 v rekreačnom zariadení Hotel Lomnistá pri obci Jasenie neďaleko Podbrezovej.

Deti vo veku 10-13 rokov vyberali starostovia a primátori obcí a miest, pracovníci obecných úradov, sociálni pracovníci, riaditelia škôl, pedagógovia, občianske združenia či krízové centrá. Deti mali celý pobyt v tábore zdarma. Bol totiž určený pre deti z rodín, ktoré trápi zlá ekonomická a sociálna situácia, tragická alebo iná vážna udalosť v rodine (úmrtie rodičov, súrodencov, útek pre tyraniou a pod.). Pre deti bol pobyt súčasne odmenou za vynikajúce výsledky v škole alebo v mimoškolskej činnosti.

Medzi 115 účastníkmi tábora z celého Slovenska bolo aj päť z Prešova. Boli rozdelené do 10-tich oddielov, o každý oddiel sa staral oddielový vedúci. Program zabezpečoval vedúci tábora Patrik Herman (televízny moderátor a zakladateľo OZ Štvorlístok) a programová vedúca tábora Martina Briestenská (členka Detskej organizácie Fénix).
Od Patrika Hermana, ktorý sa začiatkom tohto roka stretol s primátorkou Andreou Turčanovou práve kvôli tomuto letnému táboru a účasti prešovských detí, prišlo nádherné poďakovanie:

Milí priatelia!
Chcem sa Vám veľmi pekne poďakovať za Vašu pomoc a spoluprácu!
Aj vďaka Vám prežilo 115 deti z ťažko skúšaných rodín z celého Slovenska nezabudnuteľných 12 dní plných zážitkov a prekvapení, vďaka ktorým mohli aspoň na chvíľu zabudnúť na ťažké a smutné chvíle, ktorými žijú doma...
Všetky deti sa nám tento rok podarilo obliecť a obuť do nového a domov si mohli odniesť kompletnú výbavu
do školy a rozsiahlu materiálnu pomoc, ktorá aspoň čiastočne zmiernila ťaživú sociálnu a finančnú situáciu v rodinách, v ktorých žijú...
Bez Vás by tieto deti nič také nezažili a nedočkali by sa ani pomoci, ktorú ich rodiny potrebujú! Ďakujem, že ste si dali tu námahu a venovali dobrej veci svoj čas a energiu...

Radosť je nehraná a slzy sú slzami šťastia!
Ďakujem za seba, aj za deti!
S úctou a pokorou
Patrik Herman

[B][Hlavné táborové video:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2iJ-MXwnxFc][B]

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Mesto Prešov upozorňuje na zákaz umiestňovania nelegálnych reklamných bannerov a plagátov
Mesto Prešov žiada fyzické a právnické osoby, ktoré bez povolenia umiestňujú rôzne typy reklamných pútačov na území mesta Prešov, aby ich bezodkladne odstránili. Za nelegálne umiestňovanie reklamných bannerov a plagátov na území mesta Prešov môže byť zodpovednej osobe uložená pokuta.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
O dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť môžete požiadať do 1. marca 2024
Mesto Prešov zverejňuje výzvu na poskytnutie dotácií v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti. O dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť môžete požiadať do 1. marca 2024 (vrátane).
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK