PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17355/hladaju_fajn_ludi-_program_workandstudy_od_spolocnosti_unicorn_je_otvoreny_este_do_polovice_septembra.html

Hľadajú fajn ľudí, program Work&Study od spoločnosti Unicorn je otvorený ešte do polovice septembra

Stredoškoláci na východe majú jedinečnú príležitosť získať prácu a zároveň študovať na prestížnej vysokej škole, avšak prihlásiť sa môžu už len do polovice septembra.

Work&Study je program spoločnosti Unicorn, ktorý ponúka absolventom stredných škôl možnosť získať štipendium na prestížnej vysokej škole v Prahe a zároveň pracovať vo svojom regióne. Prihlásiť sa môžu záujemcovia, ktorí vidia svoju budúcnosť vo svete IT,  majú ukončenú strednú školu s maturitou a chcú byť súčasťou nadnárodnej software fabriky.

Termín na podanie prihlášok na budúci školský rok je 15. september 2018. Ak máte záujem, pošlite svoje CV a motivačný list na adresu workandstudy@unicorn.com, alebo vyplňte prihlášku na www.unicorncollege.cz.

„Hľadáme fajn ľudí, ktorí môžu byť prospešní pre svoj tím, vedia tvoriť pridanú hodnotu, sú ambiciózni a chcú na sebe pracovať. Zároveň chceme podporiť mladých ľudí a vytvárať im podmienky na to, aby mohli pracovať a študovať v regióne, v ktorom sú doma, “ hovorí Richard Schwartz , obchodný riaditeľ spoločnosti Unicorn.

Cieľom ponúkaného programu Work&Study je poskytnúť absolventom stredných škôl alternatívu získať prácu a súčasne aj štúdium. „Chceme prilákať šikovných absolventov primárne technických stredných škôl, ktorí u nás budú pracovať ako programátori a súčasne budú študovať kombinovanou formou na Unicorn College. Primárne je v ponuke študijný odbor Informačné technológie.“ Uviedol Marek Beránek, riaditeľ Unicorn College.

[STRONG]["Štúdium prebieha čiastočne formou webinárov, či videokonferencií a čiastočne výukou priamo na Unicorn College v Prahe.
Spojenie štúdia s praxou sa ukazuje nie len ako obojstranne výhodná spolupráca, ale v dnešnej dobe, už ako nutnosť. Podobný princíp spolupráce už rozvíjame so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou v Prešove, veríme preto, že naša ponuka vzbudí záujem aj v ostatných častiach tohto regiónu, “][STRONG] doplnil informácie Richard Schwartz zo spoločnosti Unicorn.

Pár dôležitých termínov:

- prihlášku na Unicorn college je potrebné poslať do 15.9.2018.
Semester začína 1.10.2018.

- 10.8.2018 prebehnú pohovory s uchádzačmi, ktorí už poslali CV a motivačné listy. Pohovor a pracovné interview prebehne so zástupcami Unicorn College a Unicorn Systems SK.

Ďalšie pohovory budú prebiehať po uzávierke termínu prijímania prihlášok, po 15.9.2018.

 
1.8.2018 | Autor: Jana Krajkovičová | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1728 krát