Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Európska únia bližšie k mladým ľuďom

Priblíženie aktivít Európskej únie mladým ľuďom, výmena skúsenosti, nové možnosti edukácie a odbornej praxe pre študentov či spoločná príprava podujatí, aj o tom bude spolupráca Prešovskej univerzity (PU) v Prešove s Informačným centrom Europe Direct Prešov.

Rektor PU prof. Peter Kónya a doc. Alexander Duleba riaditeľ Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku v záujme bližšej kooperácie univerzity a informačného centra podpísali Memorandu o vzájomnej spolupráci. Dohodli sa na súčinnosti predovšetkým vo vzdelávacej oblasti v podobe poskytovania odbornej praxe pre študentov, ich vzdelávania, prípravy vedecko-výskumných projektov či odborných podujatí, konferencií, workshopov a diskusií súvisiacich s problematikou Európskej únie.

„Verím, že spolupráca medzi univerzitou a informačným centrom prinesie nové možnosti edukácie študentov, rozšíri ponuku odbornej praxe, ktorá je pre študentov počas štúdia veľmi dôležitá, a súčasne napomôže k zvýšeniu povedomia mladých ľudí o európskych témach, “ uviedol pri podpise memoranda rektor Kónya. „Hlavným poslaním Prešovského informačného centra je zvýšiť informačnú interaktivitu obyvateľov a študentov primárne Prešovského kraja o EÚ, jej inštitúciách a o činnostiach, ktoré majú vplyv na ich každodenný život. Spolupráca s Prešovskou univerzitou náš zámer ešte viac pretaví do praxe, “ poznamenal Duleba, riaditeľ Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku, ktorá je hostiteľskou organizáciou Informačného centra EUROPE DIRECT Prešov. Jeho slová následne doplnil aj manažér Informačného centra Europe Direct Prešov Matúš Žac: „Podpis memoranda je vyústením dlhodobej myšlienky Informačného centra Europe Direct Prešov zameranej na prácu s mladými ľuďmi a študentami, ktorí majú záujem o problematiku EÚ, prípadne o prácu v európskych inštitúciách. Práve pre nich by sme radi vytvorili priestor pre praktickú realizáciu.“ Ako uzavrel Žac, ambíciou informačného centra je aj súčasne aktívne zapájať mladých ľudí a študentov do diskusií a formovania európskych politík.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK