PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/174/holandania_podporuju_protidrogovy_projekt.html

Holanďania podporujú protidrogový projekt

Primárna prevencia drogovej závislosti žiakov ZŠ je názov celoslovenského pilotného projektu, ktorého realizáciu počas celého školského roka 2000/2001 slávnostne uviedli v Základnej škole na ulici M. Nešpora v Prešove v utorok 19. septembra.

Tento výsledok spolupráce Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Prešove a Holandskej policajnej akadémie v Eindhovene v rámci projektu Matra v plnom rozsahu hradí holandská strana.

Uvedený projekt vychádza zo skúseností, ktoré holandská polícia získala pri realizácii projektu Zdravá škola a návykové látky. V prešovskej ZŠ je určený žiakom 4. ročníka a ako potvrdila zástupkyňa riaditeľa školy Eva Bilišňanská, zúčastní sa na ňom v troch triedach vyše 70 žiakov. Praktizovať sa bude predovšetkým na hodinách prírodovedy a vlastivedy a ak sa získajú pozitívne skúsenosti, tak sa rozšíri na ďalšie školy. Policajný inšpektor z Eindhovenu Henry Valkenburg doniesol so sebou jednak metodickú príručku pre učiteľov Fajčenie, pitie, drogy a hazardné hry, ako aj po dva druhy učebníc a pracovných zošitov pre žiakov na rovnaké témy. Vytlačili ich v Holandsku a sú slovenským prekladom tamojších originálov.

Účastníci slávnostného spustenia realizácie projektu sa pýtali tak H. Valkenburga ako aj jeho spolupracovníkov na protidrogovú politiku v Holandsku, na jej úspešnosť a pod.

 
20.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 1899 krát