Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mimoriadne obľúbený Klub nadaných detí Prešov otvára svoje brány

Klub nadaných detí vzdeláva v Prešove žiakov rôznymi mimoškolskými aktivitami.

Účelom Klubu nadaných detí v Prešove je podchytiť skupinu nadaných detí už v rannom veku a poskytnúť im nadštandardný rozvoj a rozširovanie obzorov. Jedinečný projekt vzdelávania nadaných žiakov patrí medzi projekty celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným.

S príchodom nového školského roka majú rodičia v Prešove možnosť prihlásiť svoje deti do mimoškolského projektu vzdelávania nadaných žiakov. O členstvo v Klube nadaných detí je každoročne veľký záujem.
Zábavná a herná činnosť, rozvoj intelektových predpokladov u detí, čitateľská i finančná gramotnosť, rozvoj motorických schopností a experimentovanie sú náplňou Klubu nadaných detí Prešov.

Klub nadaných detí Prešov združuje deti so všeobecným intelektovým nadaním, deti nadané matematicky, lingvisticky, deti s bystrou úvahou, deti hravé a ochotné rozširovať si obzory všetkými smermi. Členmi klubu sa môžu stať žiaci 1. a 2. stupňa základných škôl.

Piatkové stretnutia nadaných detí (spravidla od 14.00 do 15.00) sú zdarma a prebiehajú v prenajatých priestoroch základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove. Nadaným žiakom sú na prácu zapožičané rôzne školské pomôcky, nebudú chýbať rôzne poznávacie výlety či logické sústredenia. Stovky (už) uskutočnených aktivít šikovných školákov dokumentuje stránka Klubu nadaných detí.

Prešovský Klub nadaných detí je prvým klubom združujúcim nadané deti na Slovensku. Klub nadaných detí vznikol v roku 2013, momentálne úspešne funguje ako súkromný projekt prešovských učiteľov za podpory celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným. Organizátorom projektov celoslovenskej iniciatívy je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove.
Záujem o členstvo v Klube nadaných detí každoročne stúpa. Nezabudnite zaregistrovať svoje dieťa čo najskôr. Začíname už v septembri.

Súkromný projekt vzdelávania nadaných a talentovaných detí organizačne vedú učitelia a špeciálni pedagógovia z Prešova: Mgr. Juliána Sedláková, Mgr. Ingrid Storinská a Mgr. Ľuboš Lukáč, ktorí sa výchove a vzdelávaniu nadaných žiakov venujú už roky. Okrem bohatého pedagogického vzdelania majú všetci za sebou aj odborné vzdelávanie zamerané na intelektovo nadaných žiakov vo Výskumnom ústave detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK