PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17482/podnikatelia_sa_vracaju_spat_do_svojich_skol-_aby_motivovali_studentovmaju_pomoct_pripravit_ich_na_to-_co_ich_caka_v_buducnosti.html

Podnikatelia sa vracajú späť do svojich škôl, aby motivovali študentov Majú pomôcť pripraviť ich na to, čo ich čaká v budúcnosti

50 inšpiratívnych osobností slovenského biznisu, medzi nimi aj prezident SR Andrej Kiska, sa v piatok 5. 10. vráti na jeden deň na svoje stredné školy motivovať mladých ľudí, aby na sebe neustále pracovali a naplno využili svoj potenciál.

Študentom a študentkám rozpovedia vlastný príbeh o tom, ako nezaspali na vavrínoch, ale zamerali sa na rozvoj niektorej zručnosti potrebnej pre naplnenie svojho potenciálu v 21. storočí. Do celoslovenského podujatia s názvom This Is 21: Priprav sa na 21. storočie, nad ktorým prevzal záštitu prezident SR, Andrej Kiska, sa zapojili aj školy v Prešove,  Bardejove či Poprade.

Nadácia Pontis v spolupráci so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) organizuje pilotný ročník programu This Is 21: Priprav sa na 21. storočie. V rámci neho sa 50 lídrov a líderiek z oblasti biznisu vráti na svoje stredné školy, aby porozprávali, čo im pomohlo naplniť ich potenciál. „21. storočie prináša zásadné zmeny a dnes nevieme celkom povedať, ako bude vyzerať spoločnosť o 10 rokov. Je preto potrebné, aby študenti nielen pasívne prijímali vedomosti, ale aby získavali mäkké zručnosti, ako napríklad kritické myslenie, schopnosť tímovej spolupráce, sebadisciplínu, ktoré im pomôžu sa na zmeny pripraviť, “ hovorí Norbert Maur, senior programový manažér pre oblasť vzdelávania v Nadácii Pontis.

K tomu im môže významne pomôcť príklad úspešných ľudí, ktorí nie tak dávno sedeli v tých istých laviciach. Dnes, pri ohliadnutí sa späť, už vedia povedať, ktorá zručnosť bola v ich príbehu kľúčová a pomohla im na ich ceste. „Veríme, že pozitívny príklad úspešných, hodnotovo založených ľudí dokáže študentov motivovať, ukáže rôznosť ciest k úspechu a nasmeruje ich pozornosť na kľúčové mäkké zručnosti, “dodáva N. Maur.

Nad podujatím prevzal záštitu aj prezident SR, pán Andrej Kiska, ktorý sám vystúpi na svojej bývalej škole – Gymnáziu Kukučínova v Poprade.

Podujatie This is 21: Priprav sa na 21. storočie je súčasťou vzdelávacieho programu Nadácie Pontis s názvom Generácia 3.0. V rámci neho Nadácia Pontis podporuje inovatívne vzdelávacie prístupy, meria ich dopad a pomáha ich šíriť do ďalších škôl po celom Slovensku.

V Prešovskom kraji vystúpia lídri na nasledujúcich školách:

Gymnázium Konštantínova 2, Prešov – Martin Rázus, zakladateľ Eastcubator Prešov Gymnázium Leonarda Stöckela, Bardejov – Santiago Aguado, Hewlett Packard Enterprise Slovakia, s.r.o.
Gymnázium, Kukučínova, Poprad – Andrej Kiska, prezident SR
Stredná priemyselná škola Poprad – Miroslav Šarišský, manažér externej komunikácie a udržateľného rozvoja Slovenských elektrární

Okrem nich na ďalších školách po celom Slovensku vystúpia napríklad aj Michal Meško, CEO kníhkupectva Martinus.sk, Dušan Duffek, spoluzakladateľ spoločnosti 0100 Ventures, Lucia Šicková, spoluzakladateľka technologickej firmy Pixel Federation, Michal Juhás, CEO a spoluzakladateľ EdTech Labs Europe, Katka Kamendyová, hlavná inžinierka v spoločnosti AeroMobil, Gábor Boros, zakladateľ magazínu Refresher.sk či bratia Velitsovci, bývalí cyklisti a zakladatelia odevnej značky Isadore.

O programe Generácia 3.0
V Nadácii Pontis od roku 2017 oceňujeme inovatívne vzdelávacie prístupy a pomáhame nachádzať cesty, ako ich šíriť do čo najviac škôl. Našou víziou je, aby každé dieťa malo možnosť naplniť svoj potenciál a získať zručnosti, vedomosti a postoje potrebné pre súčasný globalizovaný svet.
V spolupráci s odborníkmi na výskum vo vzdelávaní meriame, ako jednotlivé prístupy zlepšujú zručnosti pre 21. storočie a aký je potenciál na ich úspešné rozšírenie.
Inovatívne riešenia šírime cez regionálne workshopy pre učiteľov a riaditeľov (EDUpointy), ako aj cez on-line EDUmapu vzdelávacích prístupov.
Veríme, že ak tieto vzdelávacie prístupy bude využívať 15 000 učiteľov a sprievodcov učenia (20 % z celkového počtu), dokážeme spustiť zásadnú zmenu celého vzdelávacieho ekosystému.

O Nadácii Pontis
Silné spojenia pre pozitívne zmeny
Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.

 
4.10.2018 | Autor: Zuzana Schaleková | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1183 krát