PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17487/presovski_seniori_na_karpatskej_drevenej_ceste.html

Prešovskí seniori na Karpatskej drevenej ceste

Seniori a zamestnanci sociálneho zariadenia Denný stacionár Fidea sa vydali na cestu za poznávaním. Cieľom tohto putovania bol drevený kostolík v Uličskom Krivom.

Ten svoju krásu neukrýva v kopcoch, ale je dostupný aj fyzicky menej zdatným občanom. Na drevenej ceste je takmer 50 objektov drevenej sakrálnej ľudovej architektúry. Prešovčania si vybrali najdostupnejší drevený kostolík. ktorý je národnou kultúrou pamiatkou a dodnes je funkčným kostolom gréckokatolíckej farnosti.

Jeho prehliadka zarezonovala v srdciach účastníkov. Správca pamiatky Ján Kelemeca poskytol vyčerpávajúce informácie nielen o hmotných ale aj o duchovných pokladoch tohto kostolíka.

Všetci účastníci odchádzali nielen vzdelanejší, ale predovšetkým bohatší o príjemný a nezabudnuteľný zážitok. Duchovný rozmer tohto miesta spojil týchto návštevníkov v jedno spoločenstvo, ktoré je vďačné za zachované tradície, vieru a kultúrne bohatstvo.

Tento projekt mohli uskutočniť vďaka príspevku od mesta Prešov. „Sociálny odbor MsÚ Prešov sa spolupodieľal na financovaní tohto projektu sumou 332 eur, ktorá bol pre našu organizáciu veľmi prínosná a aj vďaka tomu sme mohli túto "drevenú cestu" uskutočniť, “ zhodli sa seniori z denného stacionára Fidea.

 
5.10.2018 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 888 krát