PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17488/ilco_klub_presov_jubiloval.html

ILCO klub Prešov jubiloval

Prešovský Svojpomocný klub stomikov si pripomenul štvrťstoročie svojej existencie. V ňom si navzájom pomáhajú tí, ktorí majú zavedenú stómiu.

Kluby stomikov majú zásluhu na tom, že postihnutí dostávajú šancu vrátiť sa k bežnému životu v prostredí, kde vládne spolupatričnosť a kde cítia vzájomnú podporu. Svojpomocný klub stomikov - ILCO klub Prešov je takou oporou pre svojich členov už 25 rokov.

Okrúhle jubileum jeho členovia oslávili na slávnostnom stretnutí. Predsedníčka klubu klubu Alžbeta Jenčová pritom vo svojom príhovore zhrnula činnosť klubu za celé obdobie jeho fungovania.

Výbor klubu ocenil plaketou a ďakovným listom dlhoročných členov výboru a sponzorov, ktorí sa už roky podieľajú na fungovaní klubu. Slávnostného zhromaždenia sa zúčastnili aj hostia - predseda Slovenského združenia stomikov SLOVILCO, predseda Rady odborníkov MUDr. Jaroslav Lučan, hostia košického ilco klubu, zástupcovia firiem COLOPLAST, DANSAC i zástupkyňa MsÚ Prešov. Prijemné posedenie spestrili svojim vystúpením aj žiaci ZUŠ v Prešove.

„Vážime si tiež pomoc mesta Prešov, lebo túto slávnosť, i ďalšie stretnutie pri guláši vo finticiach, sme mohli absolvovať vďaka jeho dotácii vo výške 533 eur, “ doplnila predsedníčka klubu Alžbeta Jenčová.

 
5.10.2018 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 1090 krát