PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17505/11-rocnik_prehliadky_horskych_aoutdoorovych_filmov_hory_amesto_presov.html

11.ročník prehliadky horských a outdoorových filmov „Hory a mesto Prešov“

Už po jedenástykrát  sa na svoj pravidelný prídel outdoorových a dobrodružných filmov s horskou tematikou môžu tešiť všetci prívrženci filmového festivalu Hory a mesto Prešov.

Tento festival s tematikou horských športov a cestovania pripravujú už  od roku 2007 pravidelne ( s malou prestávkou v roku 2011) nadšenci z občianskeho združenia Skalná hrana spolu s horolezeckým klubom Rock Edge v Prešove.   Filmy na tento festival putujú až z ďalekého kanadského Vancouveru (Vancouver International Mountain Film Festival) – na Slovensku sa prezentujú počas bratislavského festivalu Hory a mesto, aby dorazili až do Prešova, kde máme tak možnosť vidieť to najlepšie, čo v priebehu roka vzniklo vo svete. Samozrejme, obohatené o niektoré slovenské filmy, výstavy a besedy s atraktívnymi hosťami.

Tento ročník, ktorý sa organizuje aj s podporou mesta Prešov, sa uskutoční v dňoch 19.10. – 210.10.2017 (piatok a sobota) v priestoroch kina Scala. Počas 2 dní budete mať možnosť uvidieť filmy s horskou, bikerskou, lezeckou, freeriderskou tematikou a tiež témy divoká voda, dobrodružné cestovanie a mnohé iné.
Podujatie bude obohatené o fotovýstavu horolezca Erika Rabatína „V zajatí obra“ z úspešného vylezenia cesty „The Nose“ na El Capitan v americkom Yosemite.

Pripravení sú aj skvelí hostia, napríklad horolezec Vladimír Linek, ktorý sa predstaví s multimediálnou prezentáciou o slovenskom prvovýstupe svetovej úrovne na Pik Alexandra Bloka v Kirgizstane.

Piatky dopoludnia bývajú už obvykle venované obľúbenému špeciálnemu filmovému bloku pre organizované školské skupiny a aj tento rok je pripravená zaujímavá výberovka. Opäť sme sa snažili vybrať to naj z festivalu tak, aby program mládež zaujal viac ako sú mobilné smartphony .

Viac  o prehliadke filmov na : www.festival.rockedge.sk

 
12.10.2018 | Autor: Ján Heredoš | Mesto Prešov | čítané: 1278 krát