PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17509/skolske_casy_chrobakov_temou_stretnutia_nadanych_deti.html

Školské časy Chrobákov témou stretnutia nadaných detí

Love me do, Yesterday, She loves you, Please, please me a množstvo ďalších úspešných pesničiek sa stali súčasťou stretnutia školákov z Klubu nadaných detí v Prešove. Najslávnejšiu kapelu na svete – The Beatles si nadaní žiaci pripomenuli neopakovateľnou atmosférou na koncertoch.

S jednotlivými členmi anglickej rokenrolovej skupiny sa školáci oboznámili obrazovým záznamom. Zamerali sme sa na školské časy „obyčajných“ chlapcov, ktorí sa už počas školy „odovzdali“ muzike. Osudy mladých muzikantov sa spojili pre dielo, ktoré rozhýbalo celý svet. Samotná snaha, ale aj šťastie stálo na strane slávnej štvorice, ktorú si svet pamätá ako BEATLES.

Zaujalo množstvo známych skladieb, či neopakovateľná atmosféra koncertov chlapcov z Liverpoolu. Súčasťou zoznámenia s príbehom nadaných muzikantov boli ich zaujímavé životné osudy. Rozprávanie zaujalo, čo dokumentoval záujem detí. Napokon október sa spája so spomienkou na vydanie prvého singla skupiny The Beatles s názvom Love me do. Je tomu už päťdesiatšesť rokov!

 
16.10.2018 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1232 krát