PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17522/presov_karate_kids_ziaria_aj_v_novej_sezone-_lucia_langosova_zacala_novu_zivotnu_etapu---.html

Presov karate kids žiaria aj v novej sezóne. Lucia Langošová začala novú životnú etapu...

Začiatok aktuálnej sezóny 2018/19 karatistov z Prešova bol v znamení viacerých TOP podujatí v karate.

Kým v Budapešti na medzinárodnom podujatí v rámci BUDAPEST OPEN 2018 im unikli medaile o vlások, v ďalších súťažiach neobišli PRESOV KARATE KIDS naprázdno.
Ešte predtým sa začiatkom októbra vrátila legenda prešovského karate LUCIA LANGOŠOVÁ z CHILE, kde absolvovala ďalšie kolo svetovej SERIE A. Lucia bojovala, avšak na medailu jej výkon nestačil. Uvidíme ako Lucia zvládne do budúcna študijné povinnosti na fakulte práva s karate tréningami, keďže LUCIA v súčasnosti naštartovala ďalšiu svoju životnú etapu, tentoraz študijnú. Jej bohaté skúsenosti však naďalej predáva na tréningoch pre mladšie PRESOV KARATE LADIES. Kimono ešte na klinec nezavesila, tak dúfame, že pár veľkých výsledkov LUCIA ešte vybojuje.

V priebehu začiatku novej sezóny boli viacerí z PRESOV KARATE KIDS zaradený do výberu reprezentácie Slovenskej republiky na medzinárodných súťažiach. V Chorvátsku na ZAGREB CUP 2018 bojovali Matej KRAJŇÁK, Gregor LEHOTSKÝ a Melánia LACIOVÁ. Posledná menovaná na tejto súťaži vybojovala krásne 3. miesto pre Slovenskú republiku. O týždeň na to sa konala CROATIA OPEN 2018, kde v kimone Slovenskej republiky štartovala Michaela BRYNDZOVÁ. Miška nakoniec vypadla v 3. kole s ruskou reprezentantkou. Treba si uvedomiť že karate je veľmi ťažký šport s veľko členskou základňou, kde veľakrát štartuje v jednotlivých kategóriách aj 60 reprezentantov z rôznych krajín. Preto všetky zahraničné súťaže posúvajú PRESOV KARATE KIDS ďalej a ďalej za ich olympijskými snami.

Prvou súťažou pre najmenšie PRESOV KARATE KIDS bol POPRADSKÝ POHÁR, ktorý sa konal 06.10.2018. A PRESOV KARATE KIDS sa stali najlepším klubom na tejto súťaži!

Tréner Čiernik sa po súťaži v Poprade vyjadril nasledovne:
Podľa hesla súťaž lieči súťaž, viacerí z našich prešovských reprezentantov aj po sérii prehier ukázali, o čom je šport. Vedieť sa poučiť z chýb, vedieť ísť na tréningu za hranicu svojich schopností, vedieť prekonať strach z prechodu za komfortnú zónu. Aj vďaka tomuto mysleniu, sa mohli dnes vo svojich výkonoch posunúť ďalej a aj vďaka tomu majú dnes svoj deň , , D, , . Všetko je v hlavách, musíte veriť a keď veríte, musíte pridať srdce. Hoc aj máte 5 rokov. Karate učí byť bojovníkom už od útleho detstva a tým je športom, kde ak zverenec vydrží makať na sebe až do dospelosti, potom pochopí, že život je pekný v tom, že sa každý deň môžete pokúsiť prekonať sám seba. Ďakujeme organizátorovi p. Kucovi za super organizáciu tejto skvelej súťaže, ďakujeme za skvelý pohár. Sláva víťazom, česť porazeným. Dnes ale vlastne porazených nebolo, dnes vyhralo každé dieťa, ktoré sa postavilo svojmu strachu na tatami.

VÝSLEDKY PRESOV KARATE KIDS: (20 MEDAILÍ - 7 - 3 - 10)
https://www.sutazekarate.sk/sutaze_sutazvys.php?sutaz=101

www.karate-presov.sk , WWW.juniorko. SK

 
22.10.2018 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 2935 krát