Sobota, 11. máj 2024
Meniny má Blažena | zajtra Pankrác

Fantastický výsledok pre Panterov z tohtoročných ME v Kickboxe

1 zlatá, 1 strieborná a 1 bronzova medaila je konečný medailový zisk Prešovských panterov na WAKO Majstrovstvách Európy, ktoré sa tento krát konali v Bratislave.

Je to vylepšený v výsledok pre seniorských reprezentantov nášho klubu ako bol z posledných ME. Tento výsledok odzrkadľuje dlhodobú prácu s mládežou a ich odhodlanie vystúpiť na tie najvyššie méty.

Fantastický turnaj zažil aktuálny majster Sveta Marek Karlík, ktorý prešiel turnajom bez zaváhania a získal do svojej zbierky poslednú trofej , ktorá mu tam chýbala titul Majstra Európy v kick-lighte do 74 kg, . Je jediným z pretekárom zo Slovenska, ktorý sa môže pochváliť ziskom všetkých juniorských, seniorský titulov z ME a MS.

Viktória Miroslava Sofia Adamečková - bronzová medailistka z posledných ME Loutraki 2016, si vylepšila umiestnenie ako na posledných ME. Dlhoročná príprava sa pretavila do disciplinovaného dodržiavania pokynov trénera a postupový zápas vyzeral presne podľa pripraveného scenára, kde súperke takmer nič nedovolila a nedovolila zvrátiť jednoznačný výsledok pre Slovensko. Vo finále nestačila na Talianku Nikole Marangoni, ale výkonom nesklamala a strieborná medaila putuje do Prešova. Poslednú medailu si do Prešova odnáša Ján Soták, ktorý v boji o finále nestačil na Talianskeho pretekára a tak mu patrila konečná tretia priečka. Veľmi dobre sa na seniorskom turnaji predstavila aktuálna vicemajsterka Európy Lucia Fecková, ktorá po tesnom výsledku prehrala s Poľskou reprezentantkou a ostala tak bez medailového lesku.

Výnimočnú trofej z tohtoročných ME si vezie do Prešova aj reprezentačný tréner Jozef Kolozsy. Komisia rozhodcov ME rozhodla o priatelení ceny Ethical Coach Award, ktorá potešila trénera panterov
Bol to vynikajúci šampionát pre slovenskú reprezentáciu. Získali sme dovedna osem medailí čo nám v konečnom hodnotení krajín vynieslo 7.mieto. Svojimi troma medailami prispeli aj Prešovskí panteri a potvrdili tak svoje dlhoročné miesto v Slovenskej reprezentácií kickboxu.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK