PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17538/dvaja_vranovcania_obvineni_z_obchodovania_s_drogami.html

Dvaja Vranovčania obvinení z obchodovania s drogami

Prešovskí krajskí kriminalisti v spolupráci s vranovskí kriminalistami vykonali v stredu (24.10.2018) vo Vranove n/Topľou spoločnú akciu zameranú na zadržanie osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti.

Policajti zadržali a následne aj prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 21 ročného muža z Vranova n/Topľou. Druhým zadržaným bol 26 ročný muž taktiež z Vranova n/Topľou, ktorého krajský vyšetrovateľa obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.
Prvý z obvinených mal podľa doterajších zistení polície zadovažovať od septembra 2017 až doposiaľ omamné a psychotropné látky a to metamfetamín a marihuanu. Tieto mal prechovávať na rôznych miestach a následne na základe predchádzajúceho telefonického dohovoru, alebo prostredníctvom internetovej komunikácie s ďalšími osobami ďalej predávať vo Vranove a okolí. Drogy mal okrem iného predať resp. bezodplatne ponúknuť aj dvom dievčatám vo veku 16 a 17 rokov.
Druhý z obvinených si mal zadovážiť omamné a psychotropné látky a to marihuanu a túto prechovávať u seba. Táto mu bola zaistené pri osobnej prehliadke počas akcie. Podľa predbežného výsledku skúmania kriminalistickým a expertíznym ústavom z rastlinného materiálu o celkovej hmotnosti 1,3 g s prítomnosťou účinnej látky THC by bolo možné pripraviť minimálne 3 jednotlivé dávky drogy. Okrem toho si mal obvinený podľa doterajších zistení polície zadovážil aj metamfetamín, ktorý prechovával a u seba, a následne najmenej 3 krát predať mužovi z obce Banské.
Prešovský krajský vyšetrovateľ oboch mužov po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. Mladšiemu z obvinených hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov a staršiemu na 3 – 10 rokov.

 
28.10.2018 | Autor: mjr. JUDr. Mgr. Daniel Džobanik | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1098 krát