Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nový tartan pre bežcov

Nová tartanová bežecká dráha pribudla v Prešove v areáli Základnej školy Československej armády. Využívajú ju nielen žiaci, ale aj obyvatelia Sídliska II.

„Prešovčania dostávajú ďalšie zrekonštruované športovisko, ktoré rozširuje možnosti na športovanie v našom meste. Atletická dráha je pritom nielen funkčná, ale aj modernejšia a hlavne bezpečnejšia, “ zhodnotila primátorka Andrea Turčanová vynovenú tartanovú dráhu, ktorá pribudla v areáli Základnej školy Československej armády.

Bežecký ovál vyrástol ne mieste niekdajšej zdevastovanej škvarovej dráhy. Školáci i bežci z okolia tak dostali nový, kvalitný a predovšetkým bezpečný atletický ovál s bežeckou rovinkou.
Táto rekonštrukcia zároveň dotvorila športovisko v areáli školy po estetickej stránke.

Celková plocha tartanového povrchu je 672 m2, pričom atletická dráha má rozmery 44x78 metrov. Každý z troch bežeckých pruhov je široký jeden meter, bežecká rovinka má dĺžku 78 metrov. Povrch športovej plochy tvorí tartan, teda polyuretan, ktorý je položený na podklade zo zhutnenej kamennej drte a gumoasfaltu.

Vynovené športovisko má vypracovaný a vyvesený na viditeľných miestach aj prevádzkový poriadok, ktorý určuje podmienky za akých možno bežeckú dráhu používať. Športovci by si ho mali pred vstupom prečítať, aby na tartan vstupovali napríklad vo vhodnej obuvi, prípadne aby ho neznehodnocovali kolieskovými korčuľami, bicyklami, alebo skateboardmi.

Stavbu zrealizovalo Družstvo Ekpos v celkovom náklade 57 256,69 eur s DPH.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK