Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

„ABC-čko“ v novom šate

Prešovské ABC centrum voľného času opeknelo. Po zrekonštruovanej streche už má vynovenú aj nevábnu fasádu.

„Ďakujem pani primátorke, poslancom i všetkým ostatným, ktorí sa pričinili o to, že to tu máme krajšie. Je to úspešná rekonštrukcia, ktorá bude slúžiť deťom. Tie sú z toho nadšené a ich rodičia ešte viac, “ vyslovila riaditeľka ABC centra voľného času Mgr. Elena Šimčíková počas preberania zrealizovaných prác na zrekonštruovanej budovy. To, že prešovské deti majú dôstojnejšie priestory pre svoje voľnočasové aktivity ocenila aj primátorka Andrea Turčanová.

Budova, na ktorej v rámci prvej etapy rekonštrukcie pred nedávnom mesto vymenilo strechu, tentoraz prešla kompletnou obnovou fasády. Októbrovú ulicu tak predtým nevábne vyzerajúca budova teraz doslova rozžiarila.

Nebolo to však len o novej omietke, ale súčasťou prác bolo hlavne zateplenie obvodových múrov, no aj výmena okien i dverí. Výmenou radiátorových ventilov ústredného kúrenia bola dosiahnutá väčšia regulovateľnosť kúrenia v jednotlivých miestnostiach a jeho celkovým vyregulovaním aj vyššia efektívnosť. V miestnostiach je tak príjemne teplo a deti majú omnoho vyšší komfort pre svoju záujmovú, rekreačnú i relaxačnú činnosť, ktorú im toto centrum ponúka.

V rámci rekonštrukcie bol vytvorený tiež nový vjazd pre vozidlá do južnej časti areálu voľnočasového centra.

Práce v hodnote 148 576 eur zrealizovala prešovská spoločnosť STEX.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK