PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17545/virtualny_cintorin_je_opat_v_prevadzke.html

Virtuálny cintorín je opäť v prevádzke

Ľudia, ktorí z akýchkoľvek dôvodov nemôžu v najbližších dňoch navštíviť cintorín, majú možnosť zapáliť tzv. virtuálnu sviečku na portáloch www.cintoriny.sk a www.cemetery.sk, ktoré sú opäť k dispozícii.

Túto príležitosť môžu využiť nielen ľudia, ktorí zo zdravotných alebo iných dôvodov nemôžu navštíviť cintorín, ale aj ľudia žijúci v zahraničí, ktorí majú na Slovensku pochovnaých svojich blízkych.

Pamiatku svojich blízkych si môžu ucitiť symbolickým zapálením sviečky alebo položením kytice na ich hrobe na virtuálnom cintoríne. Na mieste môžu zanechať aj odkaz so svojím menom, dátumom návštevy a textom.

Vo vyhľadávači si môžu záujemcovia vybrať aj cintoríny na území mesta Prešov.

Postup je takýto:

1. Na pravej strane obrazovky v tabuľke II. "Vyhľadávanie zomrelých" zadajte obec/mesto, meno a priezvisko zomrelého (čo najpresnejšie aj s diakritikou) a kliknite na tlačidlo Hľadať.

2. V tabuľke "Výsledky vyhľadávania" sa zobrazia všetci zomrelí so zadaným menom a priezviskom (prípadne dátumami narodenia a úmrtia), ktorí spĺňajú vyhľadávacie kritériá. Ak je v obci/meste viac cintorínov, zobrazia sa zomrelí vo všetkých aktuálnych cintorínoch.

3. Vyberte zo zoznamu zomrelého a kliknite na jeho meno a priezvisko.

4. Zobrazí sa ďalšia strana s podkladovou digitálnou mapou cintorína a tabuľkou s formulárom hrobu. Ak sa tabuľka nezobrazí, pravdepodobne máte vypnuté pop up okná a treba ich sprístupniť (ak máte nainštalované toolbar lišty Yahoo a Google, treba uvoľniť pop up okná aj tu).

5. Vo formulári hrobu kliknite na záložku Sviečky alebo Kvety, vyberte z ponuky sviečku alebo kvet, vyplňte formulár Od koho a Odkaz (nie je podmienkou) a kliknite na tlačidlo Odoslať.

Tabuľka s formulárom hrobu sa zavrie a na príslušnom hrobe umiestnenom do stredu sa zobrazí zapálená sviečka alebo položená kytica. Dĺžka horenia sviečok a položenia kytíc je nastavená na 24 hodín. Počas tohoto času sviečky postupne dohorievajú.

Viac nájdete tu : http://www.cintoriny.sk/src/index.php? Hladaj1=1&type=sviecka&Obec=pre%C5%A1ov

 
29.10.2018 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 2117 krát