PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17549/ukradnuta_kabelka_z_auta.html

Ukradnutá kabelka z auta

Prešovskí policajti vyšetrujú krádež kabelky z auta zaparkovaného pri prešovskom cintoríne.

Ku krádeži došlo včera (01.11.2018) v čase medzi 19:00 hod. a 19:30 hod. na Šafárikovej ulici v Prešove. Na parkovisko pri autobusovej zastávke oproti mestskému cintorínu zaparkoval 25 ročný Prešovčan osobné auto Seat Leon. Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil na aute sklo na zadných dverách a z auta ukradol kabelku. V nej sa nachádzali osobné doklady, peňaženka, kľúče a okuliare. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 100, -Eur a poškodením auta taktiež na 100, - Eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Ani počas tieto sviatočné dní nie sú zárukou, že sa nestaneme obeťou trestnej činnosti. Svojím konaním však mnohým prípadom dokáže predchádzať, tak je to napríklad v prípadoch krádeží vlámaním do motorových vozidiel. Všetky voľne a viditeľne ponechané veci v aute sú totižto lákadlom pre zlodejov.

Stačí však málo a takýmto krádežiam sa dá ľahko predísť:

Zamykajte svoje auto vždy, aj keď sa od neho vzďaľujete len na niekoľko minút.
Auto nielen uzamknite, ale dávajte pozor aj na zatváranie okien, dverí a kufra.
Nikdy nenechávajte v aute žiadne veci ani na krátku chvíľu, takáto krádež totiž trvá len pár sekúnd, zlodej rozbije okno, natiahne sa za lupom do auta a už je preč.
Aj keď opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou.
Nie je rozhodujúce či sa v aute nachádzajú viac, či menej cenné veci, pri krádeži zväčša dochádza aj k poškodeniu motorového vozidla , čo zvyšuje spôsobenú škodu.
Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené ihneď kontaktujte políciu na čísle 158.

 
2.11.2018 | Autor: Daniel Džobanik | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1256 krát