Streda, 15. máj 2024
Meniny má Žofia | zajtra Svetozár

Prešovskí volejbalisti proti Trenčínu potvrdili rolu favorita

Hráči VK MIRAD PU Prešov pokračovali v sobotu 8. kolom Edymax extraligy, v ktorom hostili družstvo COP Trenčín. Mladíci zo západu Slovenska po dvojzápasovej víťaznej vlne v úvode stretnutia potrápili aj Šarišanov.

Skúsení domáci však prekvapenie nedopustili. Súpera zdolali 3:1 (20:25, 25:21, 25:14, 25:18). Na ihrisku debutoval prešovský odchovanec Lukáš Brilla a zahrala si aj „lavička“.
Rozpačitý začiatok patril prekvapivo Trenčanom. Papierový favorit zápasu sa na domácej palubovke nevedel dostať do tempa. Nedarilo sa mu eliminovať dobre servujúcich a útočiacich hostí, čo vyústilo do straty setu v pomere 20:25.

V druhom dejstve sa hrá Prešovčanov zlepšila a napriek vyrovnanej partii prišla šnúra bodov pri podaní univerzála Jaroslava Bogdanoviča. Domáci náskok udržali a po výsledku 25:21 zrovnali stav stretnutia na 1:1.
Zápas sa lámal v treťom sete, ktorý mali domáci plne vo svojej réžii a od stavu 10:2 sa na ihrisko postupne dostali striedajúci, mladší i starší, hráči z lavičky. Extraligovú premiéru absolvoval odchovanec prešovského volejbalu na pozícii libera Lukáš Brilla.

Záver merania síl už dirigovali Prešovčania. Hráči z lavičky dovolili hosťom len kozmeticky upraviť skóre. Prvé extraligové body zaznamenali Tomáš Šiket i Alex Timko. Hráčom zápasu sa stal Ivo Mikovčík.
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Dnes, žiaľbohu sa ukázal, taký náš typický prešovský začiatok, keď sme jednoducho nehrali. Nepodceňujem mladých Trenčanov, lebo dnes hrali dobre, ale my nemôžeme s tak skúseným tímom zaváhať. Mali sme svoj zápasový cieľ, kam sa chceme posúvať po príjme podania a dnes to proste nefungovalo. Potešil má výkon mladých chlapcov. Najbližšie nás čaká Komárno, musíme sa dobre pripraviť.“

Peter Kalný, tréner COP Trenčín: „Pre nás, na naše pomery, extrémne dobrý prvý set. Potom v polovici tretieho setu prišla pasáž, keď sme prehrávali o 7 bodov, no a tam sa to zlomilo. Dnes sme to mali dobre rozohrané, ale bohužiaľ nakoniec sa prekvapenie nekonalo.“

Počet divákov: 312
Čas trvania zápasu: 107 minút
Rozhodovali: Martin Smolko, Alexander Sluk
Po 8. kole súťaže je mužstvo VK MIRAD PU Prešov na 3. mieste tabuľky za vedúcou Prievidzou a druhou Nitrou. V tejto fáze súťaže majú Prešovčania s Nitrou rovnaký počet bodov, rovnaký počet víťazstiev i prehier a v prospech Nitranov hovorí len ukazovateľ pomeru vyhraných a prehraných setov.
Nasledujúce dve kolá súťaže odohrajú prešovskí volejbalisti v Komárne a vo Svidníku. Najbližší domáci zápas sa uskutoční v stredu (21.11.2018) v Športovej hale Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej proti tímu VKP SPU Nitra. Šláger kola má avizovaný začiatok na 19:00 hod. Srdečne pozývame fandiť.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK