Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Prešovskí volejbalisti proti Trenčínu potvrdili rolu favorita

Hráči VK MIRAD PU Prešov pokračovali v sobotu 8. kolom Edymax extraligy, v ktorom hostili družstvo COP Trenčín. Mladíci zo západu Slovenska po dvojzápasovej víťaznej vlne v úvode stretnutia potrápili aj Šarišanov.

Skúsení domáci však prekvapenie nedopustili. Súpera zdolali 3:1 (20:25, 25:21, 25:14, 25:18). Na ihrisku debutoval prešovský odchovanec Lukáš Brilla a zahrala si aj „lavička“.
Rozpačitý začiatok patril prekvapivo Trenčanom. Papierový favorit zápasu sa na domácej palubovke nevedel dostať do tempa. Nedarilo sa mu eliminovať dobre servujúcich a útočiacich hostí, čo vyústilo do straty setu v pomere 20:25.

V druhom dejstve sa hrá Prešovčanov zlepšila a napriek vyrovnanej partii prišla šnúra bodov pri podaní univerzála Jaroslava Bogdanoviča. Domáci náskok udržali a po výsledku 25:21 zrovnali stav stretnutia na 1:1.
Zápas sa lámal v treťom sete, ktorý mali domáci plne vo svojej réžii a od stavu 10:2 sa na ihrisko postupne dostali striedajúci, mladší i starší, hráči z lavičky. Extraligovú premiéru absolvoval odchovanec prešovského volejbalu na pozícii libera Lukáš Brilla.

Záver merania síl už dirigovali Prešovčania. Hráči z lavičky dovolili hosťom len kozmeticky upraviť skóre. Prvé extraligové body zaznamenali Tomáš Šiket i Alex Timko. Hráčom zápasu sa stal Ivo Mikovčík.
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Dnes, žiaľbohu sa ukázal, taký náš typický prešovský začiatok, keď sme jednoducho nehrali. Nepodceňujem mladých Trenčanov, lebo dnes hrali dobre, ale my nemôžeme s tak skúseným tímom zaváhať. Mali sme svoj zápasový cieľ, kam sa chceme posúvať po príjme podania a dnes to proste nefungovalo. Potešil má výkon mladých chlapcov. Najbližšie nás čaká Komárno, musíme sa dobre pripraviť.“

Peter Kalný, tréner COP Trenčín: „Pre nás, na naše pomery, extrémne dobrý prvý set. Potom v polovici tretieho setu prišla pasáž, keď sme prehrávali o 7 bodov, no a tam sa to zlomilo. Dnes sme to mali dobre rozohrané, ale bohužiaľ nakoniec sa prekvapenie nekonalo.“

Počet divákov: 312
Čas trvania zápasu: 107 minút
Rozhodovali: Martin Smolko, Alexander Sluk
Po 8. kole súťaže je mužstvo VK MIRAD PU Prešov na 3. mieste tabuľky za vedúcou Prievidzou a druhou Nitrou. V tejto fáze súťaže majú Prešovčania s Nitrou rovnaký počet bodov, rovnaký počet víťazstiev i prehier a v prospech Nitranov hovorí len ukazovateľ pomeru vyhraných a prehraných setov.
Nasledujúce dve kolá súťaže odohrajú prešovskí volejbalisti v Komárne a vo Svidníku. Najbližší domáci zápas sa uskutoční v stredu (21.11.2018) v Športovej hale Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej proti tímu VKP SPU Nitra. Šláger kola má avizovaný začiatok na 19:00 hod. Srdečne pozývame fandiť.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK