Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Príprava na Vianoce sa v Prešove začne o niekoľko dní

Príprava na najkrajšie sviatky roka sa v Prešove tento rok začína 26. novembra. Otvorením vianočných trhov a rozsvietením vianočnej výzdoby si začneme v našom meste vychutnávať pravú vianočnú atmosféru.

Príprava na Vianoce sa v Prešove začne o niekoľko dní
Príprava na Vianoce sa v Prešove začne o niekoľko dní

Slávnostné otvorenie tohtoročných vianočných trhov sa uskutoční 26.11.2018 o 16.00 na pešej zóne v historickom centre mesta Prešov. Samozrejme, nebude chýbať ani vianočný program, počas ktorého sa ako hudobný hosť predstaví James Evans Band.

Hlavnú ulicu bude lemovať takmer 90 stánkov s rôznymi vianočnými ozdobami, oblečením, drevenými výrobkami a nebudú chýbať ani knihy a hračky. Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré je pripravený detský kútik, vláčik či svet plyšu. Prešovčania aj návštevníci nášho mesta si opäť budú môcť vyberať zo širokej ponuky vianočných drobností. Súčasťou trhov budú už tradične aj stánky s občerstvením, trdelníkmi a langošmi, medovinou, špecialitami z grilu, vianočnými nápojmi a cukrovinkami.

Okrem tradičnej ponuky budú na tohtoročných vianočných trhoch aj novinky - plnené trdelníky, stánok s vianočnými horúcimi miešanými nápojmi a párance.

Na vianočných trhoch v Prešove budú už tradične aj charitatívne stánky, v ktorých budú svoje aktivity prezentovať rôzne organizácie a školy so svojimi výrobkami. Nebude chýbať ani Primátorský punč. Zisk z predaja tohto punču je každoročne venovaný podpore tých, ktorí to najviac potrebujú.

2. decembra bude súčasťou vianočných trhov aj pojazdná Pop-up predajňa v centre mesta - príjemná knižná obývačka, v ktorej si ľudia budú môcť odpočinúť, ochutnať horúcu čokoládu a nakúpiť knižné darčeky. Sprístupnená bude aj pojazdná predajňa vinylových platní.

6.12.2018 bude od 16.00 na pešej zóne tradičná Mikulášska nádielka a počas celého predvianočného obdobia aj niekoľko vianočných kultúrnych programov. Vianočné trhy budú v Prešove trvať do 21.decembra.

Stánky budú v pracovné dni otvorené od 10.00 do 19.00, s občerstvením do 22.00. Počas víkendov budú otvorené od 12:00 do 19.00, s občerstvením až do 22.00 hod.

Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK