Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

GRIMMY - MAJSTRI EURÓPY a víťazi SVETOVÉHO POHÁRA

V dňoch 7. -9.11.2018 sa v  Skopje/Macedónsku uskutočnili Majstrovstvá Európy v Street Dance Show a Svetový pohár v Disco a Hip-Hop disciplínach medzinárodnej tanečnej organizácie IDO.

Bol to posledný medzinárodný šampionát v roku 2018, kde GRIMMY reprezentovala malá, ale veľmi úspešná 5 členná skupinka tanečníkov v sprievode trénerov a rodičov. Titul Majstra Európy si vytancoval 9-ročný Nicolas Smrek v disciplíne Street Dance Show sólo chlapci a 10-ročná Michaela Stašová v Street Dance Show sólo dievčatá, obaja v detskej vekovej kategórií. Títo tanečníci si tak k svojim titulom z Majstrovstiev sveta prirátali aj víťazstvo z Majstrovstiev Európy. Okrem titulu Majstra Európy si Nicolas Smrek vybojoval aj titul víťaza Svetového pohára v Hip-Hop sólo chlapci, keď predbehol všetkých svojich súperov aj napriek tomu, že bol najmladší. Michaele Stašovej sa podarilo v disciplíne Hip-Hop sólo dievčatá a v konkurencii cca 40 tanečníc vybojovať 3.miesto vo Svetovom pohári. Trénerkou a choreografkou týchto tanečníkov je Nataša Cápová. Perfektný úspech zaznamenala aj juniorská Disco tanečníčka Sabrina Seifertová, ktorá si zo Svetového pohára v Skopje doniesla 1.miesto v Disco Freestyle sólo a 2.miesto v Disco Dance sólo a potvrdila, že je tohtoročnou slovenskou juniorskou „jednotkou“ v týchto náročných disciplínach. Sabrina sa tento rok pripravovala pod trénerskou taktovkou Denisy Richtárikovej. Okrem 6 titulov, ktoré si tanečníci z Tanečného klubu a Súkromnej ZUŠ GRIMMY zo Skopje doniesli sa im podarilo vytancovať aj viacero finálových umiestnení. V kategórií Street Dance Show sólo juniorov si Viktória Tomková vytancovala finálové 5.miesto a v Street Dance Show duo juniorov s Karin Girovskou taktiež finálové 5.miesto na Majstrovstvách Európy. Tieto dievčatá si tiež vybojovali 8.miesto v Disco dance duo junioriek vo Svetovom pohári. Karin Girovská získala aj 6.miesto vo Svetovom pohári v Disco Dance sólo junioriek. Trénerkou týchto tanečníc je Zuzana Petruščáková.

Celková bilancia úspechov GRIMMY za rok 2018 je 219 medailových umiestnení na rôznych celoslovenských súťažiach a 13 medailových umiestnení na medzinárodných podujatiach SZTŠ sekcie IDO:

- 2 x MAJSTER SVETA (Hip-Hop Battle crew DVK, Disco Show group JVK)
- 2 x MAJSTER EURÓPY (Nicolas Smrek, Michaela Stašová)
- 3 x VÍŤAZ SVETOVÉHO POHÁRA (2x Sabrina Seifertová, Nicolas Smrek)

- 1 x I. viceMAJSTER SVETA (Nicolas Smrek)
- 1 x II. viceMAJSTER SVETA (Michaela Stašová)
- 1 x 2. miesto vo SVETOVOM POHÁRI (Sabrina Seifertová)
- 1 x 3. miesto vo SVETOVOM POHÁRI (Michaela Stašová)
- 1 x 2. miesto na svetovom šampionáte DANCE STAR (Hip-Hop group DVK mini)
- 1 x 3. miesto na svetovom šampionáte DANCE STAR (Hip-Hop duo DVK mini – Dorota Zlatohlavá/Viktória Šarišská)

- 9 x MAJSTER SR
- 12 x I. viceMAJSTER SR
- 8 x II. viceMAJSTER SR

Pre tanečníkov a trénerov z GRIMMY bol tento rok ešte úspešnejší ako predchádzajúce, ktoré boli taktiež veľmi vydarené a zúročila sa v nich dlhoročná príprava, množstvo súťaží, workshopov, školení, sústredení, poctivých tréningov, dlhoročné skúsenosti trénerov a podpora vedenia GRIMMY. Veľká vďaka patrí tanečníkom a trénerom za skvelú celoročnú reprezentáciu, ale aj rodičom za podporu a pomoc. Ďakujeme aj za 2% z vašich daní.

Súkromná ZUŠ a Tanečný klub GRIMMY prispeli v tomto roku na reprezentáciu svojich najúspešnejších tanečníkov/športovcov (vo veku od 5-46 rokov) na medzinárodných podujatiach v Užhorode/Ukrajina, Chomútové/Česko, Ústi nad Labem/Česko, Orebre/Švédsko, Kielcoch/Poľsko a Skopje/Macedónsko sumou viac než 4.000 EUR.

Už teraz sa tešíme na „pokojnejšiu-vianočnú atmosféru“, keďže všetci žiaci a pedagógovia SZUŠ GRIMMY v plnom nasadení nacvičujú programy a choreografie na vianočné podujatia jednotlivých umeleckých odborov, na ktoré vás s radosťou pozývame.

"S radosťou * S rodinou * S pokorou" - GRIMMY FAMILY

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Jarná časť dostala zelenú!
Presne tri mesiace trval zimný spánok v mužskej regionálnej 3b Hokejbalovej lige VÝCHOD, no počasie sa snáď už umúdrilo a tak už nič nebránilo tomu, aby si hokejbalu chtivá partia opäť skrížila hokejky na ihriskách v Prešove a Trebišove.
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Tatran Prešov postúpil do štvrťfinále Európskeho pohára EHF
Dokázali to! Hádzanári Tatrana Prešov postúpili do štvrťfinále Európskeho pohára EHF, keď v odvetnom stretnutí proti islandskému tímu FH Hafnarfjördur zmazali päťgólové manko z prvého súboja (30:35) a po víťazstve 31:23 (15:13) sa tešia z postupu medzi osem najlepších tímov celej súťaže.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK