PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17594/purpurovy_presov.html

Purpurový Prešov

Svetový deň predčasne narodených detí si ľudstvo každoročne pripomína 17. novembra. Budova prešovskej radnice i Vodárenská veža budú z toho dôvodu od piatku do nedele na purpurovo.

„Sme vďační, že práve mesto Prešov sa dlhoročne zapája do tejto aktivity a stalo sa jedným z miest Slovenska, ktoré prikladá vážnosť pomoci predčasne narodeným deťom a ich rodinám, “ zdôrazňuje Mgr. Mária Palenčárova, koordinátorka pre projekt Svetového dňa predčasne narodených.

V Prešove preto budú jeho dominanty - budova radnice, ako aj vodárenská veža - nasvietené na purpurovo od piatku 16. až do nedele 18. novembra 2018.

Každoročne sa vo svete predčasne narodí desať percent detí. Občianske združenie malíček, v spolupráci s Európskou nadáciou pre starostlivosť o predčasne narodené deti EFCNI a alianciou Prematurity Campaign World Prematurity Network, ktoré koordinujú a zastrešujú aktivity na globálnej i lokálnej úrovni, sa touto iniciatívou snaží upozorniť na vážny a rastúci problém predčasných pôrodov a ponúknuť tak nádej rodinám, ktoré sú tým zasiahnuté.

Dôležité symbolické štátne budovy, mnohé známe stavby, pamiatky a pamätníky po celom svete a na Slovensku budú v novembri žiariť na počesť Svetového dňa predčasne narodených detí.

Na Slovensku sa ich nasvietenie uskutoční počas víkendu 16. -18. 11. 2018 (piatok-nedeľa).

Organizátori veria, že sa aj týmto spôsobom zaostrí väčšia pozornosť verejnosti a pomôže sa tak zvýšiť povedomie o kríze v problematike predčasných pôrodov.

 
16.11.2018 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 1325 krát