Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Sedačky asi pre iné zadky...

Nepríjemného šoku sa dočkali novinári pred prvým stretnutím prvoligových hokejistov Farmakolu Prešov v tejto sezóne na domácom štadióne v utorok s béčkom Zvolena. Ako zvyčajne, s patričným časovým predstihom sme si i tentoraz pripravovali zostavy tímov, skrátka venovali sa obvyklému predzápasovému rituálu a navyše stačili dohodnúť jeden rozhovor na hokejovú tému.

Keď sme sa už, už chystali presunúť z miestnosti za čestnou tribúnou, kde už nejaký ten rok novinári, predstavitelia klubu, sponzori i ich hostia trávia chvíle pred zápasmi, počas prestávok a podaktorí i po skončení stretnutí, veľmi slušne nás oslovil jeden z usporiadateľov. Vraj ho riaditeľ štadióna, teda nie prezident klubu, ktorý nás pri práci pred utorňajším stretnutím videl, dôrazne upozornil, že novinári tam nemajú čo robiť. Dokonca, nesmú sedieť ani na miestach v hľadisku, odkiaľ v minulej sezóne s nejakou tou desiatkou najvernejších chodili v nezmyselné hokejové dni (pondelky a štvrtky) pravidelne na každý zápas. Nič netušiac, najmä ak na predsezónnej, viac menej improvizovanej a náležito nepripravenej tlačovke, ktorú vedenie HK VTJ Farmakol zvolalo presne do tej istej miestnosti, o ktorej hovoríme, chceli sme zaujať miesta na takých istých laviciach, na akých sedávajú v hľadisku diváci. Teda nie vo vyčalúnených sedadlách pre iné zadky, len v priestore, kde novinár má možnosť nerušene, s dostatočným nadhľadom sledovať dianie na ľade i na náprotivných striedačkách oboch tímov, čo tiež nie je nepodstatné. Možno niekto z čitateľov bude namietať, či nemáme jedno, odkiaľ sa na zápas pozeráme. Celkom veru nie. Najmä ak nás odkážu na tribúnu, síce priestrannú, no "od ruky", odkiaľ výhľad zakrývajú plexisklá nad striedačkami, nehovoriac o "reumatických umelých sedačkách", navyše, mnohých len pozliepaných. Pritom, na iných štadiónoch podmienky na výkon novinárskej roboty vedia funkcionári zabezpečiť. Donedávna, tomu bolo tak i v Prešove. Lenže, časy sa s ľuďmi asi menia... Nehovoríme to do vetra, lebo súpisky mužstiev sme si "zohnali po vlastnej linke" a počet divákov v hľadisku sme museli znovu len odhadnúť. Čo inde je samozrejmosťou, na prešovskom zimnom štadióne asi tabu. A tak sme si len povzdychli, aký to priepastný rozdiel v porovnaní trebárs s futbalovým štadiónom Tatrana v Prešove... Tiež konštatovali, že stačilo sa včas zmieniť o zmenách a možno by sa bolo predišlo vzniklej situácii, a nie rozladiť a narušiť donedávna korektné vzťahy hneď v prvom vystúpení sezóny, o ktorej sa nahlas v prešovských hokejových kuloároch hovorí ako o postupovej.
Ján LEŠKO

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK