Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Sedačky asi pre iné zadky...

Nepríjemného šoku sa dočkali novinári pred prvým stretnutím prvoligových hokejistov Farmakolu Prešov v tejto sezóne na domácom štadióne v utorok s béčkom Zvolena. Ako zvyčajne, s patričným časovým predstihom sme si i tentoraz pripravovali zostavy tímov, skrátka venovali sa obvyklému predzápasovému rituálu a navyše stačili dohodnúť jeden rozhovor na hokejovú tému.

Keď sme sa už, už chystali presunúť z miestnosti za čestnou tribúnou, kde už nejaký ten rok novinári, predstavitelia klubu, sponzori i ich hostia trávia chvíle pred zápasmi, počas prestávok a podaktorí i po skončení stretnutí, veľmi slušne nás oslovil jeden z usporiadateľov. Vraj ho riaditeľ štadióna, teda nie prezident klubu, ktorý nás pri práci pred utorňajším stretnutím videl, dôrazne upozornil, že novinári tam nemajú čo robiť. Dokonca, nesmú sedieť ani na miestach v hľadisku, odkiaľ v minulej sezóne s nejakou tou desiatkou najvernejších chodili v nezmyselné hokejové dni (pondelky a štvrtky) pravidelne na každý zápas. Nič netušiac, najmä ak na predsezónnej, viac menej improvizovanej a náležito nepripravenej tlačovke, ktorú vedenie HK VTJ Farmakol zvolalo presne do tej istej miestnosti, o ktorej hovoríme, chceli sme zaujať miesta na takých istých laviciach, na akých sedávajú v hľadisku diváci. Teda nie vo vyčalúnených sedadlách pre iné zadky, len v priestore, kde novinár má možnosť nerušene, s dostatočným nadhľadom sledovať dianie na ľade i na náprotivných striedačkách oboch tímov, čo tiež nie je nepodstatné. Možno niekto z čitateľov bude namietať, či nemáme jedno, odkiaľ sa na zápas pozeráme. Celkom veru nie. Najmä ak nás odkážu na tribúnu, síce priestrannú, no "od ruky", odkiaľ výhľad zakrývajú plexisklá nad striedačkami, nehovoriac o "reumatických umelých sedačkách", navyše, mnohých len pozliepaných. Pritom, na iných štadiónoch podmienky na výkon novinárskej roboty vedia funkcionári zabezpečiť. Donedávna, tomu bolo tak i v Prešove. Lenže, časy sa s ľuďmi asi menia... Nehovoríme to do vetra, lebo súpisky mužstiev sme si "zohnali po vlastnej linke" a počet divákov v hľadisku sme museli znovu len odhadnúť. Čo inde je samozrejmosťou, na prešovskom zimnom štadióne asi tabu. A tak sme si len povzdychli, aký to priepastný rozdiel v porovnaní trebárs s futbalovým štadiónom Tatrana v Prešove... Tiež konštatovali, že stačilo sa včas zmieniť o zmenách a možno by sa bolo predišlo vzniklej situácii, a nie rozladiť a narušiť donedávna korektné vzťahy hneď v prvom vystúpení sezóny, o ktorej sa nahlas v prešovských hokejových kuloároch hovorí ako o postupovej.
Ján LEŠKO

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK