PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17608/presovcanka_maria_mikova_ziskala_ocenenie_osobnost_poradenstva.html

Prešovčanka Mária Miková získala ocenenie Osobnosť poradenstva

V rámci 27. ročníka odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou s názvom Dieťa v ohrození boli v Bratislave po prvýkrát udeľované aj ocenenia Osobnosť poradenstva.

Získala ho aj Prešovčanka Mária Miková. Pôsobí v Súkromnej špeciálno-pedagogickej poradni, ktorá je súčasťou Súkromnej spojenej školy na Vodárenskej ulici 3. V nej sa venuje najmä deťom s autizmom.

PhDr. Mária Miková získala celoslovenské ocenenie Osobnosť poradenstva, ktoré zorganizoval a udelil Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie ako poďakovanie a verejné uznanie za prácu a starostlivosť venovanú deťom a ich rodinám. Ocenenie si prevzala v Bratislave na 1. ročníku slávnostného odovzdávania ocenení osobnostiam poradenstva.

Z celkového počtu 61 bolo v kategórii Osobnosť poradenských centier nominovaných 22 osobností, pričom Mária Miková sa napokon dostala do finálovej štvorice ocenených.

Podľa zriaďovateľky Súkromnej spojenej školy na Vodárenskej ulici Evy Turákovej je Mária Miková vzácnym človekom a vynikajúcou odborníčkou v oblasti psychológie a najmä diagnostiky, poradenstva a terapií detí s PAS, sluchovým postihnutím či viacnásobným postihnutím.

„No najmä srší človečinou, je skvelá matka, babka, kolegyňa a priateľka. Počas desaťročí svojej aktívnej práce pomohla mnohým deťom a ich rodinám. Je nenápadná, nikdy nejde do popredia, napriek tomu najmä my jej najbližší vieme, koľko podstatných zmien smerujúcich k zlepšeniu situácie rodín detí s postihnutím, ich diagnostiky, následnej terapie a starostlivosti, ale najmä prevencie vyšlo práve z jej návrhov, “ vraví Eva Turáková.

„Sme šťastní, že táto cena poputuje do Prešova, konkrétne do našej Súkromnej špeciálno-pedagogickej poradne, ako súčasti Súkromnej spojenej školy na Vodárenskej ulici 3, kde sa venujeme najmä deťom s autizmom. Týmto jej všetci chceme srdečne zablahoželať, popriať mnoho síl a entuziazmu do ďalšej práce, veľa zdravia a rodinnej pohody, “ dodáva riaditeľka tejto školy.

Dopĺňame, že Máriu Mikovú pred dvoma rokmi ocenilo aj mesto Prešov ako vzdelanú, múdru ženu, vyhľadávanú a rešpektovanú odborníčku vo svojom odbore. V oblasti autizmu je uznávanou diagnostičkou, ktorá pomohla veľkému množstvu rodín detí s postihom. Zaslúžila sa o vznik logopedickej školy a o zlepšenie včasnej diagnostiky detí so sluchovým postihnutím.

 
21.11.2018 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 1115 krát