PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17629/spolocne_hlasujeme_za_presovske_projekty.html

Spoločne hlasujeme za prešovské projekty

V týchto dňoch môžete zahlasovať za dva výnimočné projekty, ktoré môžu aj vďaka vám získať podporu a grant Nadácie VÚB. Bude v Prešove Areál vodných športov alebo Záhrada pokoja a života?

Pri hlasovaní si v rámci mesta Prešov môžete vybrať z dvoch verejnoprospešných projektov, ktorých realizácia by prispela k ďalšiemu skvalitneniu života v našom meste.

Hlasovať môžete od 26.11.2018 do 9.12.2018 na stránke Nadácie VÚB, a to o najlepšie komunitné projekty, medzi ktoré sa rozdelí grant 200 000€.

Do užšieho výberu, medzi 64 najlepších komunitných projektov z celého Slovenska (z celkového počtu 386), postúpili aj dva projekty, ktorých realizácia pripadá na územie mesta Prešov. Nadácia VÚB pritom podporí grantom do 5 000 € v každom kraji 4 projekty, ktoré v hlasovaní získajú najviac hlasov. Projekt s najvyšším počtom hlasov v každom kraji získa navýšenie grantu o 100%.

O vašu podporu sa v meste Prešov uchádzajú tieto projekty:

AREÁL VODNÝCH ŠPORTOV PREŠOV

Predkladateľom projektu je Slovenský skauting v spolupráci so Združeným oddielom vodnej turistiky Prešov, ktorého zámerom je na toku rieky Torysa v Prešove vytvoriť širokej verejnosti voľne prístupnú aktívnu športovú zónu, aká tu doposiaľ nebola.

ZÁHRADA POKOJA A ŽIVOTA

Cieľom projektu je vybudovať relaxačno-oddychovú zónu na Sídlisku III v Prešove. Novovzniknutý priestor bude slúžiť predovšetkým seniorom (klubu seniorov, hendikepovaným a imobilným seniorom z blízkych sociálnych zariadení), ale aj širokej verejnosti. Vytvorením priestoru s bezbariérovým chodníkom, zeleňou, lavičkami sa vytvorí miesto, ktoré na sídlisku chýba. Bude slúžiť na oddych, stretávanie, vzdelávanie a aktívne trávenie voľného času.

Hlasovať môžete bezplatne prostredníctvom SMS kódu TU: https://www.nadaciavub.sk/komunitne-granty/

 
29.11.2018 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 1860 krát