PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17648/aktivni_napriek_obmedzeniam.html

Aktívni napriek obmedzeniam

Prešovský zväz telesne postihnutých – Okresné centrum Prešov pripravilo aj v tomto roku pre svojich členov veľa zaujímavých aktivít. Jeden z projektov mohli realizovať aj vďaka dotácii 1248 eur poskytnutej mestom Prešov.

Projekt „Integrácia, sociálna starostlivosť a spoločenské aktivity pre hendikepované deti, mládež a dospelých“ členovia tejto organizácie realizujú od začiatku tohto roku a potrvá do 15.decembra 2018.

Sú však aktívni aj v iných oblastiach - v rámci turisticko-športového dňa absolvovali prehliadku Miniskanzenu drevených kostolíkov a Baziliky minor Zosnutia presvätej Bohorodičky v Ľutine. V areáli CSS Vita Vitalis na Volgogradskej 5 v Prešove zasa členky i členovia športovali na Celookresných športových hrách SZTP.

V rámci tradičného stretnutia detí, mládeže a dospelých s Mikulášom v priestoroch kinosály CSS Vita Vitalis zabezpečili pre účastníkov kultúrny program, občerstvenie, Mikulášsku nádielku a vianočné darčeky. Svoje veľké srdcia majú otvorené aj pre tých, ktorí sa tohto stretnutia nemôžu zúčastniť zo zdravotných dôvodov - navštevujú ich v domácnostiach a odovzdávajú im balíčky a vianočné darčeky.

V priestoroch Okresného centra SZTP sa celoročne schádza mládež, seniori i pracovníci chránenej dielne, aby v tvorivej dielni vyrábali rôzne ozdobné a darčekové predmety a suveníry. Tie potom v mnohých prípadoch slúžia ako darčeky pre jubilantov, vianočné darčeky či výhry v tombole.

Celoročne im funguje aj požičovňa kompenzačných a ortopedických pomôcok, čím sa snažia zmierniť dopad zhoršenia zdravotného stavu klientov hlavne v preklenovacom období.

Medzi členmi je tiež veľký záujem aj o prednášky či vzdelávacie aktivity.

 
7.12.2018 | Pridal: DC | Spoločnosť | čítané: 1326 krát