Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Cena pre prešovskú výtvarníčku Evu Dušenkovú

V našom partnerskom meste Nowy Sacz otvorili 107. ročník vernisáže SALON 2018. Tú tradične usporiadalo Združenie poľských umelcov a dizajnérov - Oddzial Zwiazku Polskich Artystow Plastyków Nowy Sacz. Cenu tamojšieho primátora si priniesla Eva Dušenková.

V poľskom meste Nowy Sacz otvorili 107. ročník Medzinárodnej výtvarnej a sochárskej výstavy pod názvom SALON 2018. "Mesto Prešov reprezentovali diela troch našich profesionálnych umelcov: Evy Dušenkovej, Petra Popelku a Viktora Židika, " predstavila prešovských zástupcov Patrícia Zichová z oddelenia kultúry cestovného ruchu MsÚ v Prešove.

Ako ďalej uviedla, práce našich umelcov zaujali odbornú porotu natoľko, že jednej z nich udelila prestížne ocenenie. „Hodnotiaca komisia ocenila Evu Dušenkovú, ktorá získala Cenu primátora mesta Nowy Sacz, “ doplnila P. Zichová. Zdôraznila pritom, že naše partnerské mesto Nowy Sacz touto tradičnou vernisážou podporuje zviditeľnenie sa aj našich umelcov. Tí tak dostávajú možnosť týmto spôsobom reprezentovať súčasnú modernú kultúru nášho atraktívneho mesta.

ZPAP združuje viac ako 7 000 umelcov výtvarných umení, ide najmä o maľbu, grafiku, plastiku, interiérový a priemyselný dizajn, scénografiu a pod. Jednou z jej prestížnych podujatí je aj vernisáž SALON.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK