PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17653/fk_ekoprim_presov-futsalisti_potvrdili_proti_popradu_ulohu_favorita.html

FK EKOPRIM PREŠOV: Futsalisti potvrdili proti Popradu úlohu favorita

Futsalisti FK Prešov potvrdili v zápase proti Popradu úlohu favorita až po zmene strán. Po prvom polčase bol vo vedení nováčik. Šarišania sa rozstrieľali v druhom polčase a vyhrali 6:2.

V zápase 3. kola druhej futsalovej ligy boli jednoznačným favoritom Prešovčania, nováčik z Popradu ale v prvom polčase domácemu celku vzdoroval. Minútu pred koncom prvého dejstva sa hráči spod Tatier dokonca ujali vedenia, skóre stretnutia otvoril Pavol Fejerčák.
Kvalita a skúsenosť Šarišanov sa prejavili po zmene strán. V druhom polčase sa rozstrieľali a dali šesť gólov, pričom inkasovali iba raz.

Víťazstvo k „osemnástke“

„Rozhodla skúsenosť a vlastne aj kvalita aj keď prvý polčas sa mi zdal herne lepší, no až po prestávke sme premenili šance a to je podstatné. V prvom dejstve sa nám nedarilo v koncovke ale hrali sme dobre. Do druhého polčase sme už išli s tým, že chceme dať gól a chytiť sa. Podarilo sa, nakoniec sme to dotiahli do víťazstva, “ zhodnotil Kristián Medoň, hráč Prešova. Víťazstvo 6:2 nad Popradom bolo pre neho aj darčekom k osemnástym narodeninám. „Poteší to, na osemnástku som dostal pekný darček, vyhrali sme 6:2. V deň zápasu som mal narodeniny prvýkrát, bola to pre mňa špeciálna motivácia.“

Odišli po kondičnej stránke

Oba popradské góly zaznamenal Pavol Fejerčák. Podtatranci si vytvorili aj niekoľko ďalších šanci, no ostali nepremenené. „Vedeli sme čo nás v Prešove čaká, preto sme hrali zo zabezpečenej obrany. Podarilo sa nám dať gól, ale kondične sme na tom slabšie. Aj napriek tomu sme v prvom polčase splnili, čo sme si povedali. V druhom polčase sme už kondične odišli. Mali sme ešte nejaké šance ale nedokázali sme ich premeniť. Domáci vyhrali zaslúžene, “ povedal P. Fejerčák.

FK Prešov – Lion Šatex Poprad 6:2 (0:1)
Góly: 22. Beliš, 26. Krempaský, 31. 36. , 36. Mihok, 39. Filip - 19. , 37. Fejerčák
ŽK: Filip - Kovalčík

 
10.12.2018 | Autor: Mirka Baranová | Šport | čítané: 1021 krát