PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17655/atlantida-vyse_stotisicovy_naklad_vianocneho_singlu_sa_rozchytal.html

Atlantida: Vyše stotisícový náklad vianočného singlu sa rozchytal

Rocková skupina Atlantida sa teší z úspechu vlaňajšieho vianočného singla Milión vôní. Ten sa dostal na cédečku do tisícok a tisícok domácností na celom Slovensku. Pre fanúšikov chystá ďalšie prekvapenia.

Vianočná pohoda, televízna klasika, rozvoniavanie dobrôt. To všetko evokovala pieseň skupiny Atlantida Milión vôní. Singel vydala skupina ešte minulý rok. Objavil sa aj vo viacerých rádiách, ale predovšetkým sa dostal na cédečko vianočných kolied, ktoré tiež nahrala Atlantida a hostia. Tie odzneli aj v minuloročnej úvodnej edícii podujatia Slovensko spieva koledy. Tento rok bude znovu celé Slovensko i Česká republika spievať koledy na rôznych miestach v rovnakom čase a termíne (12. 12. o 18. hodine).

Cédečko so singlom Milión vôní vyšlo vo viac ako stotisícovom náklade a spolu s novinami z najčítanejšej regionálnej siete týždenníkov sa dostalo k desaťtisícom domácností na celom Slovensku. Vydanie s cédečkom hlásilo rekordné predaje, rozchytal sa prakticky celý náklad.

Boli aj v českej hitparáde

„Tešia nás ohlasy na vianočné cédečko aj s týmto singlom, verím, že si ho ľudia budú púšťať aj tento rok. Potešil nás aj záujem z Českej republiky, “ hovorí líder skupiny Atlantida Peter Vyslocký.
V MAX paráde portálu musimax.cz obsadila pieseň tretiu priečku.
„Nakrútili sme aj video klip na chalupe na Liptove. Stihli sme to ešte minulý rok, ale už sme to nešírili, lebo sa nám zdalo, že je toho všade veľa a bolo by to "preatlantidované", navyše k piesni sme mali aj pútavé lyrics video. V oficiálnom klipe sme sa snažili zachytiť vianočnú atmosféru, tak snáď sa to aj podarilo.“

Rok zmien. Najmä v súkromí

Atlantida tento rok nezaháľala, hoci sa navonok mohlo zdať, že sa po nej zľahla zem.
„Bol to náročný rok, “ smeje sa líder kapely. Vie prečo, práve v tomto roku sa ženil. Okrem toho mierne obmenil zostavu skupiny, keď sa opäť chopil aj mikrofónu
a intenzívne chystá nový album.
„Väčšina skladieb je hotová, niektoré už sú nahrané, “ vraví P. Vyslocký, ktorý fanúšikom ponúkne prvú ochutnávku v podobe nového singla už začiatkom budúceho roka. Netají, že to bude skladba Atlantída, ktorú už odznela na koncertoch a objavila sa aj v celoštátnom televíznom vysielaní. Na rozdiel od vianočne ladenej Milión vôní je Atlantída pravá rýchla rocková vypaľovačka.

Klip: https://www.youtube.com/watch?v=skqdzSjTihM

 
10.12.2018 | Autor: MICHAL FRANK | Kultúra a voľný čas | čítané: 1528 krát