Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Deti zo Sabinovskej vo vynovenom

Budovy Materskej školy Sabinovská sú nielen krajšie, ale aj energeticky úspornejšie. Pracuje sa však aj na rekonštrukcii ďalších prešovských materských škôl. Tri budú mať aj väčšiu kapacitu.

„Ďakujeme za krásnu materskú školu, “ odkázali deti z Materskej školy Sabinovská prešovskej primátorke Andrei Turčanovej. Ich radosť pramenila z toho, že už chodia do vynovenej škôlky.

Rekonštrukčné práce v sebe zahŕňali predovšetkým odstránenie porúch vyvolaných tepelnými mostami a zlepšenie tepelno - technických vlastností konštrukcií.

V rámci stavebných úprav sa tak zateplili fasády, zhotovilo sa nové oplechovanie vonkajších parapet i atiky a súčasne sa uskutočnila aj rekonštrukcia terás jednotlivých pavilónov.

Tri pavilóny tejto škôlky sú tak po rekonštrukcii nielen energeticky úspornejšie, ale zároveň omnoho estetickejšie.

Celková cena tohto krásneho diela, ktorú mesto Prešov uhradilo z vlastných zdrojov, predstavuje sumu 179 993,59 eur s DPH.

Aktuálne sa v Prešove rekonštruujú aj materské škôlky na uliciach Čapajevova, Važecká a Sládkovičova. Tie budú nielen energeticky úspornejšie a estetickejšie, ale zároveň budú mať aj celkovú vyššiu kapacitu o takmer šesťdesiat žiakov.

Materská školy Sládovičová bude dokončená začiatkom budúceho roka, spomínané dve ďalšie do konca školského roka. V jarných mesiacoch budúceho roka sa začne aj s rekonštrukciou Materskej školy Bratislavská.

Mohlo by Vás zaujímať
V UNIVERZITNEJ KNIŽNICI OTVORILI INTERAKTÍVNU VÝSTAVU KRESIEB O STRATENOM DEDIČSTVE NAŠICH PREDKOV
Prešov 06. marec 2024 – V Univerzitnej knižnici Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) sa 5. marca konala vernisáž kresieb prešovskej výtvarníčky a vysokoškolskej pedagogičky Ivety Polák Čuchtovej. Na výstave pod názvom Stratené dedičstvo autorka predstavuje 22 kresieb, zobrazujúcich známych i menej známych bohov slovanskej mytológie, približuje kultúru, predstavy o svete i spôsob života dávnych Slovanov.
Začalo sa prihlasovanie do Logickej olympiády pre najmenších
Organizátori ohlásili spustenie registrácie do 9. ročníka Logickej olympiády pre najmenších. Jej cieľom je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú predškoláci potrebovať pri vstupe do školy. Registrácia do súťaže, ktorá je určená predškolákom zo slovenských, ale aj českých materských škôl, sa začala 28. februára a potrvá do 30. apríla 2024.
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto. PSK má pritom v kategóriách gymnázií a SOŠ v TOP 10 až trojčlenné zastúpenie a medzi tridsiatkov najlepších celkovo sedem župných škôl.
BUDÚCI FYZIOTERAPEUTI ZÍSKAJÚ PRAX V POPREDNOM REHABILITAČNOM CENTRE VĎAKA NOVÉMU PARTNERSTVU
Prešov 27. február 2024 – Prešovská univerzita v Prešove (PU), zastúpená Fakultou zdravotníckych odborov (FZO), a rehabilitačné centrum Adeli Medical Center, podpísali Memorandum o spolupráci, čím sa otvárajú nové možnosti v zlepšovaní kvality vzdelávania a vedeckovýskumnej činnosti v oblasti fyzioterapie. Táto spolupráca, prvá svojho druhu na Slovensku, umožní študentom získavať najmodernejšie poznatky a prax priamo v prostredí jedného z najväčších neurorehabilitačných centier na svete.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK