PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17675/presovske_futsalistky_v_prvej_lige.html

Prešovské futsalistky v prvej Lige!

15.12.2018 odohrali historicky prvé dva zápasy Ženskej futsalovej ligy naše dievčatá. Oba zápasy proti banskobystrickým súperkám zvládli a pripísali si do tabuľky plný počet bodov. Gratulujeme!

FK Ekoprim Prešov – MFK Dukla Banská Bystrica-futsal
4:2 /2:0/ góly : 2x Sedláková Kristína, 2 x Nikola Verčimáková

Prvý zápas vo futsalovej lige sme odohrali proti "mladším" dievčatám z Banskej Bystrice. Na zápas sme sa veľmi tešili, veď obhajujeme strieborné pozície z minulého roka. Zápas sme začali dobre, vypracovali sme si dostatok šancí. Otvorili sme skóre po peknej akcii 1:0. Súper sa snažil útočiť, no my sme eliminovali ich útoky a do polčasu sme skórovali ešte raz. Druhý polčas sme začali zle, keď súper znížil na 2:1. V 30 minúte bolo vyrovnané 2:2 a začínalo sa odznova. Gólovo nás však v tomto zápase potiahli Sedláková a Verčimáková a zaslúžene víťazstvo sme stiahli na svoju stranu. Výsledok 4:2 je zaslúžený, množstvo šancí sme nevyužili , množstvo prečíslení sme nedotiahli dokonca. Za zmienku stojí aj výkon mladších dievčat z B. B, ktoré hrali pekný kombinačný futbal, nebáli sa v hre 1:1 a rovnomerne striedali 4 štvorky. Chcem pochváliť svoje dievčatá za nasadenie, mentálnu silu zvrátiť stav a kolektívny výkon.

FK Ekoprim Prešov – Sport Ladies Club Banská Bystrica futsal
3:2 /0:1/ góly : 2x Laura Žemberyová, Nikola Verčimáková

Druhý zápas v tomto roku sme nastúpili proti silnému tímu, celkovému ašpirantovi na 1 miesto a to proti dorastenkám a ženám tímu z Banskej Bystrice. Súpera poznáme tak z futbalovej ligy, ako aj z minulého ročníka futsalovej ligy. V tíme majú skvelú repre brankárku Peťu, skvelé hráčky od žien, ako aj talentované reprezentantky do 17 rokov.
Zápas sme začali zle, keď po faule súper upratal loptu do siete 0:1. Pri tomto góle zaspala celá obrana. Zápas mal vysoké nasadenie. Hra sa prelínala zo strany na stranu. Tak súper, ako aj naše dievčatá si vypracovali množstvo šancí. V tejto fáze zápasu podržala domáce hráčky skvele chytajúca Tišlarová, ktorá viac krát zázračne zachránila situáciu. Polčas sme prehrali 0:1. Druhý polčas mal podobný priebeh, oba tímy sa snažili dať gól. Súper udrel znova 0:2. Náš tím to naštartovalo k veľkému obratu, dievčatá siahli na dno svojich síl a troma peknými gólmi otočili stav v náš prospech. Posledná minúta zápasu bola nekonečná. Dievčatá to zvládli a odnášame si cenné 3 body.
Chcem pochváliť skvelý tím trénera Vesela, ktorý už dlhé roky sa venuje dievčatám a robí to veľmi dobre. Chcem pochváliť moje dievčatá za bojovnosť, nasadenie, pekné góly. Dnešné dva zápasy boli náročné, ale spolu sme to zvládli. Už sa tešíme na ďalšie zápasy v Prievidzi.
Tréner: Semančík Marek

Výsledky juniorských kategórií :

FEJ U20 / 6.12.2018
Futsal Team Levice U20 - Fk Ekoprim Presov U20 (0 : 1)
V dnešnom prvom zápase je veľká škoda, že sa nám v prvom polčase nepodarilo premeniť vyložene šance, ktoré sme si vypracovali. Mali sme k ním pristúpiť zodpovednejšie. Levice nám párkrát pohrozili s protiútokov, čo sa nám podarilo ubrániť. V závere stretnutia sme po súperovom šiestom faule kopali desiatku, ktorú sa nám podarilo premeniť . A zápas tak skončil našim chudobným víťazstvom 1:0,

Lion car MIBA Banská BystricaU20 - Fk Ekoprim Presov U20 (0 : 12)
V zápase s Banskou Bystricou sme potvrdili úlohu favorita, o čom už hovorí samotný výsledok . Po polčase sme už vyhrávali 5:0. V druhom sme skúsili powerplay, ktorá nám vychádzala. Super to zle bránil a počet strelených gólov na našom konte už len narastal.

FEJ U17 / 12.12.2018
FK Ekoprim Prešov U17 1:3 MŠK Žilina FUTSAL U17
FK Ekoprim Prešov U17 2:3 ŠK Makroteam Žilina U17
FK Ekoprim Prešov U17 2:1 N. L. F. Košice U17

FEJ U 20 / 18.12.2018
FK Ekoprim Prešov U20 6:1 PINEROLA OA DUDOVA Bratislava U20
FK Ekoprim Prešov U20 2:2 Wild Boys Bratislava U20

FK Ekoprim Prešov / muži / 7.12.2018

Futsalisti Prešova potvrdili úlohu favorita, Lion Šatex Poprad zdolali 6:2
Futsalisti FK Ekoprim Prešov potvrdili v zápase proti Popradu úlohu favorita až po zmene strán. Po prvom polčase bol vo vedení nováčik, no napokon uspeli. Šarišania sa rozstrieľali v druhom polčase a vyhrali 6:2. V zápase 3.  kola druhej futsalovej ligy boli jednoznačným favoritom Prešovčania. Nováčik z Popradue v prvom polčase domácemu celku vzdoroval.  Minútu pred koncom prvého dejstva sa hráči spod Tatier dokonca ujali vedenia. Skóre stretnutia otvoril Pavol Fejerčák. Kvalita a skúsenosť Šarišanov sa prejavili po zmene strán. V druhom polčase sa rozstrieľali a dali šesť gólov, pričom inkasovali iba raz.

Najbližšie zápasy FK Ekoprim Prešov

U17: 9.1.2019 v Žiline

U20: 10.1.2019 v ŠH na Baštovej ulici v Prešove od 11:00 hod.

Muži: 18.1.2019 FK EKOPRIM PREŠOV – ANGELS HUMENNÉ

BŠK PARTIZÁN BARDEJOV - FK EKOPRIM PREŠOV: 5.1.2019 o 18:30 hod v Bardejove

 
19.12.2018 | Autor: FK Prešov o.z. | Šport | čítané: 1117 krát