PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17683/v_presove_sa_robi_karate_na_medzinarodnej_urovni.html

V Prešove sa "robí karate" na medzinárodnej úrovni

Dňa 07.12.2018 ocenil Slovenský olympijský výbor (SOV) na valnom zhromaždení v Šamoríne Karate Klub Junior Prešov za projekt JUNIORKO (www.juniorko.sk).

Ocenenie za najlepší projekt od Slovenského olympijského výboru pre projekt JUNIORKO v súťaži "ŠPORT JE NÁDEJ" je ocenením nielen prešovského klubu, ale hlavne detí do neho zapojených, ktoré sa vďaka projektu dostali do športového sveta a naplno ukazujú svoje schopnosti. Projekt v súčasnosti rozvíja 5 detičiek z detského domova z Prešova, ktoré sú nielenže vyrovnanými súpermi "obyčajných detí" ale dokonca aj vyhrávajú. Manuel Laci je napríklad vicemajster Európy SHITO RYU 2018 a majster Slovenskej republiky GOJU RYU 2016. Okrem iného je Manuel aj Talent roka 2016 – anketa vyhlásená mestom Prešov a je sumárny vicemajster Slovenského pohára v karate v sezóne 2016/17.  Jeho sestra MELÁNIA je vicemajsterka Európy SHITO RYU 2018, vicemajsterka Slovenska 2018,  vicemajsterka Slovenska GOJU RYU 2016 a sumárna vicemajsterka v Slovenskom pohári v karate v sezóne 2016/17.

Karate klub Junior Prešov ďakuje Slovenskému olympijskému výboru (SOV) za to, že si všimol drinu a progres detičiek a veríme, že všetkých z nich toto ocenenie "nakopne" do ďalšej práce na sebe. A projekt JUNIORKO je zase o krok ďalej v šírení myšlienky, že všetko je možné, ak sa dá príležitosť… .

Začiatkom decembra, na medzinárodnej súťaži v Nitre - Memoriál Rudolfa Farmadína - 8. ročník, ukázali svoj talent práve deti z projektu JUNIORKO naplno. Napriek snehovým vločkám a dažďu dorazili Prešov Karate Kids na Memoriál Rudolfa Farmadína šťastne a bezpečne a s najvyššími cieľmi. Súťaž bola nabitá ťažkou konkurenciou, o čom svedčili štatistiky turnaja. Súťažili športovci z 9 krajín, zo 49 klubov, dokopy 420 reprezentantov. To všetko nasvedčovalo tomu, že to bude kvalitná a náročná súťaž. Zmysel projektu Juniorko potvrdilo nielen ocenenie SOV, ale aj bojovnosť detí z projektu práve na tejto ťažkej súťaži. Pozitívnu náladu si na tatami preniesli Melánia Laciová, ktorá vybojovala zlato. Striebro vybojoval Martin Čonka a bronz pridal Manuel Laci. Všetci traja sú členovia projektu JUNIORKO. Medailovú žatvu uzavrela ziskom striebra Michaela Bryndzová, ktorá tesne pred Vianocami súťažila aj na Karate1 Youth League, Caorle-Venice (svetový pohár mládeže), kam cestovala s reprezentáciou SR. Miška v Taliansku síce vypadla v 1. kole ale získala nové skúsenosti, ktoré jej do budúcna určite pomôžu. Nakoniec naši zverenci ziskom 4 medailí (1-2-1) zabezpečili pre KK Junior Prešov celkové 8. miesto zo 49 zúčastnených klubov na súťaži v Nitre a potvrdili, že v Prešove sa karate robí na vynikajúcej úrovni a aj prešovské deti, majú šancu robiť ho vrcholovo a raz sa možno prebojovať na bájnu Olympiádu.

www.karate-presov.sk, www.juniorko.sk

 
25.12.2018 | Autor: Ľubomír Čiernik | Šport | čítané: 2635 krát