PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17688/presovcania_privitali_rok_2019.html

Prešovčania privítali rok 2019

Nový rok 2019 v Prešove opäť vítali tisíce ľudí spoločne v centre mesta. Tradične ich pozdravila aj primátorka Andrea Turčanová.

„V novom roku prajem všetkým predovšetkým pokoj, zdravie a dobrú náladu, pretože to keď máme, tak aj všetky prekážky ľahšie zvládame. Aby sa nám všetko zlé vyhýbalo a aby sme sa mohli tešiť z toho, že mesto Prešov napreduje dopredu. A mesto bude napredovať vtedy, keď budú napredovať jeho obyvatelia. Verím, že nový rok bude lepší, “ zaželala tešiacim sa Prešovčanom primátorka. Spoločnosť na pódiu jej robili aj viacerí mestskí poslanci.

Všetci spoločne odrátali posledné sekundy starého roka, vychutnali si zhruba desaťminútový ohňostroj a Nový rok 2019 privítali spoločným spevom slovenskej hymny.

Prešovčania si pred i po polnoci vychutnávali radostnú nočnú atmosféru v spoločnosti prešovských hudobných skupín – Satin Lead, Elevenhill a Chiki Liki Tu-a.

Z pohľadu Mestskej polície bola silvestrovská noc pokojná. Jej hliadky, ktorých bol v uliciach dvojnásobný počet oproti bežným službám, nezaznamenali žiadne zranenia ľudí. Riešili však prípady dvoch zabehnutých psov, ktorí majiteľom ušli pri vybuchovaní petárd.

Silvestrovské oslavy vyšli prešovskú radnicu na 11-tisíc eur, pričom náklady na polnočný ohňostroj boli vo výške tritisíc eur

 
2.1.2019 | Pridal: DC | Mesto Prešov | čítané: 1152 krát