Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Národný týždeň manželstva opäť v Prešove

Národný týždeň manželstva sa bude v Prešove opäť niesť v príjemnej a priateľskej atmosfére. Dopĺňať ho budú prednášky, športové aktivity, ale aj rôzne sprievodné podujatia.

Národný týždeň manželstva sa v Prešove uskutoční v dňoch 11. - 17.2.2019 a jeho motto je „Hráme spolu!“
Program národného týždňa manželstva v Prešove bude naozaj pestrý. Každý pracovný deň od 17.00 do 19.00 v rámci akcie Dobrá rada môžu manželia využiť poradenstvo s odborníkmi z oblasti psychológie, cirkevného práva a financií v priestoroch UPC na Jarkovej ulici 77.

V pondelok 11.2.2019 v čase od 16.30 do 18.00 si v rámci športového podujatia Hráme spolu volejbal môžu manželia potvrdiť heslo "Hráme spolu" nielen v manželstve, ale aj v telocvični. V ten istý deň o 19:00 bude vyhradený čas na rozhovory v príjemnom prostredí s názvom Pod povrchom - ide o posedenie pri pohári vína a dobrej hudbe s moderátorom Martinom Michelčíkom a jeho hosťami. Uskutoční sa vo Farskej pivnici „U Nikodéma“ na Hlavnej ulici č. 81.

V utorok 12.2. o 17:00 sa uskutoční Slávnostné otvorenie výstavy vybraných fotografií z fotosúťaže s témou "Hráme spolu v manželstve" spojené s vyhlásením a ocenením víťazov tejto fotosúťaže.

V stredu 13.2. o 17.00 sú manželia pozvaní na Čaj o piatej u Rákociho v Krajskom múzeu v Prešove na Hlavnej 86.

Na Valentína 14.2. o 18.00 budú môcť zažiť Rande pod hviezdami a o 18:00 sa zúčastniť sv. omše za manželov s obnovou manželských sľubov a adoráciou. Sv. omšu bude celebrovať o. Peter Fogaš, riaditeľ Centra pre rodinu v Košiciach. Po sv. omši o 19.30 sa manželia Janka a Števo Pecuchovci podelia o svoje svedectvá.

V piatok 15.2. od 18.30 do 20.30 na manželov čaká Piatková romantika - pohodový večer pri tónoch klavíra a dobrom nápoji s možnosťou zakúpiť si a zahrať hru DUET.

Sobotné popoludnie s názvom zaHRAJME si SPOLU bude patriť aktivitám a spoločenským hrám v príjemnom prostredí nielen pre páry, ale aj pre rodiny s deťmi. O 15:00 sa uskutoční aj prednáška klinického psychológa a poradcu doktora Ľuboša Lacha s názvom Dvaja v jednote utiahnu naozaj veľa a večer zakončí IV. ročník bowlingového turnaja pre manželov.

Národný týždeň manželstva v Prešove vyvrcholí v nedeľu 17.2. o 15.30 podujatím DUET tour - 7 pilierov dobrého manželstva. Ide o hodnotný vzdelávací a spoločenský program, ktorý upriami pozornosť na základné piliere a hodnoty manželstva. Zároveň však vytvorí priestor aj pre oddych, vzájomné obohatenie sa, posilnenie i obnovu partnerských vzťahov.

Je určený manželom, partnerom, snúbencom a všetkým, ktorých zaujíma téma partnerských vzťahov. V čase trvania programu je zabezpečený aj animačný program pre deti od 3 rokov na mieste podujatia. Navyše, počas celého týždňa bude v Krajskom múzeu k dispozícii historický rám, kde sa manželia môžu odfotiť.

Program budeme upresňovať. Viac informácií o NTM na Slovensku nájdete na webovej stránke www.ntm.sk, informácie o podujatiach priamo v Prešove na adrese www.ntmpo.sk.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK