Piatok, 10. máj 2024
Meniny má Viktória | zajtra Blažena

Palmeiras páli priamo od boku

Aj keď sa podobný titulok hodí viac na divoký západ, v GRANITO lige malého futbalu to Palmeirasu skutočne "sype". Tento krát vo víkendovom dvojkole "zostrelili" doposiaľ vedúci M-N Z.I.P. 4:3 a Noem ešte presvedčivejšie 6:1. Znamená to, že sú jediným mužstvom s plným bodovým ziskom a že im patrí po zásluhe prvá priečka v tabuľke. M-N Z.I.P. nezabodoval ani vo svojom druhom vystúpení a podľahol Patexu 4:7.

Vôbec Patex mal opätovne "svoj" víkend, pretože dokázal zvíťaziť aj nad FC Ambra 7:5, hoci za stavu 1:4 v svoj neprospech to vôbec nemal ľahké. Prvý nedohraný zápas z dôvodu inzultácie sa zrodil v stretnutí Elmont Flox verzus FC Ambra, keď jeden z hráčov Elmontu Floxu neudržal nervy na uzde, čoho výsledkom je kontumácia 5:0 v prospech Ambry. Prvé dve remízy v súťaži uhrali Vasko. Najprv so Sídliskom II 2:2 a pripojili k tomu rovnaký rezultát aj s Pulpom, tento krát v pomere 3:3. Naplno bodovali Korytnačky, ktoré si poradili s AC Husky 10:4 a následne trocha prekvapujúco s ČIKOM 6:5, keď o svojom víťazstve rozhodli v záverečných sekundách. Double zaznamenali Šváby, ktoré porazili ESC 4:1 a ďalšie dva body získali s AC Husky, nad ktorými zvíťazili 6:2. V Pohári primátora tvrdia muziku tri celky. Tatra Temex sa stretla s obhajcom titulu FK Atak Mideo a opäť nezaváhala. V dramatickom a takticky hranom stretnutí využívala chyby súpera, ktorý nemal svoj najvydarenejší deň a zaslúžene zvíťazila 5:3. Druhým "do partie" sú Fotocolor Šváby, ktoré majú rovnako čistý štít. Ich sériu neporaziteľnosti nedokázala prerušiť ani Safi Centrál, nad ktorou zvíťazili 4:2 a zaslúžene im patrí druhá priečka v tabuľke. Príjemným prekvapením súťaže je Dubník team. Potom čo zdolal majstra, nestratil body ani s lanským prvým vicemajstrom MARTINOM a podal brilantný výkon, ktorý mu priniesol skvelé víťazstvo 6:4. Výborný futbal sa hral aj v stretnutí Markob - MSI. Markob viedol 2:0, mal všetky tromfy v rukách, ale MSI, v drese ktorého sa okrem známeho Jokiho Kostelníka objavil aj ďalší exligový hráč Ľubo Puhák, otočil nepriaznivý vývoj a dokázal zvíťaziť 3:2. Prvého víťazstva sa dočkal aj Chaos Gemor, ktorý nedal žiadnu šancu celku U Greka a zvíťazil 9:2.

Ostatné výsledky v skratke: Elmont Flox - ExCentrum 11:5, Sídlisko II - ESC 6:11.

Program nasledujúcich kôl:
GRANITO liga - 10. kolo: sobota 8.h Patex - Noem (G), ČIKO - Šváby (P), ESC - Pulp (M), 10.h Elmont Flox - M-N Z.I.P. (G), Palmeiras - Korytnačky (P), AC Husky - Sídlisko II (M), 15.h predohrávka Pohára primátora FK Atak Mideo - Fotocolor Šváby (G).
Pohár primátora - 4. kolo: nedeľa 8.h Chaos Gemor - Markob (G), MARTIN - Tatra Temex (M), 10.h Safi centrál - U Greka (G), Dubník team - MSI (P), dohrávka GRANITO ligy ExCentrum - FC Ambra (M).

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK