Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Palmeiras páli priamo od boku

Aj keď sa podobný titulok hodí viac na divoký západ, v GRANITO lige malého futbalu to Palmeirasu skutočne "sype". Tento krát vo víkendovom dvojkole "zostrelili" doposiaľ vedúci M-N Z.I.P. 4:3 a Noem ešte presvedčivejšie 6:1. Znamená to, že sú jediným mužstvom s plným bodovým ziskom a že im patrí po zásluhe prvá priečka v tabuľke. M-N Z.I.P. nezabodoval ani vo svojom druhom vystúpení a podľahol Patexu 4:7.

Vôbec Patex mal opätovne "svoj" víkend, pretože dokázal zvíťaziť aj nad FC Ambra 7:5, hoci za stavu 1:4 v svoj neprospech to vôbec nemal ľahké. Prvý nedohraný zápas z dôvodu inzultácie sa zrodil v stretnutí Elmont Flox verzus FC Ambra, keď jeden z hráčov Elmontu Floxu neudržal nervy na uzde, čoho výsledkom je kontumácia 5:0 v prospech Ambry. Prvé dve remízy v súťaži uhrali Vasko. Najprv so Sídliskom II 2:2 a pripojili k tomu rovnaký rezultát aj s Pulpom, tento krát v pomere 3:3. Naplno bodovali Korytnačky, ktoré si poradili s AC Husky 10:4 a následne trocha prekvapujúco s ČIKOM 6:5, keď o svojom víťazstve rozhodli v záverečných sekundách. Double zaznamenali Šváby, ktoré porazili ESC 4:1 a ďalšie dva body získali s AC Husky, nad ktorými zvíťazili 6:2. V Pohári primátora tvrdia muziku tri celky. Tatra Temex sa stretla s obhajcom titulu FK Atak Mideo a opäť nezaváhala. V dramatickom a takticky hranom stretnutí využívala chyby súpera, ktorý nemal svoj najvydarenejší deň a zaslúžene zvíťazila 5:3. Druhým "do partie" sú Fotocolor Šváby, ktoré majú rovnako čistý štít. Ich sériu neporaziteľnosti nedokázala prerušiť ani Safi Centrál, nad ktorou zvíťazili 4:2 a zaslúžene im patrí druhá priečka v tabuľke. Príjemným prekvapením súťaže je Dubník team. Potom čo zdolal majstra, nestratil body ani s lanským prvým vicemajstrom MARTINOM a podal brilantný výkon, ktorý mu priniesol skvelé víťazstvo 6:4. Výborný futbal sa hral aj v stretnutí Markob - MSI. Markob viedol 2:0, mal všetky tromfy v rukách, ale MSI, v drese ktorého sa okrem známeho Jokiho Kostelníka objavil aj ďalší exligový hráč Ľubo Puhák, otočil nepriaznivý vývoj a dokázal zvíťaziť 3:2. Prvého víťazstva sa dočkal aj Chaos Gemor, ktorý nedal žiadnu šancu celku U Greka a zvíťazil 9:2.

Ostatné výsledky v skratke: Elmont Flox - ExCentrum 11:5, Sídlisko II - ESC 6:11.

Program nasledujúcich kôl:
GRANITO liga - 10. kolo: sobota 8.h Patex - Noem (G), ČIKO - Šváby (P), ESC - Pulp (M), 10.h Elmont Flox - M-N Z.I.P. (G), Palmeiras - Korytnačky (P), AC Husky - Sídlisko II (M), 15.h predohrávka Pohára primátora FK Atak Mideo - Fotocolor Šváby (G).
Pohár primátora - 4. kolo: nedeľa 8.h Chaos Gemor - Markob (G), MARTIN - Tatra Temex (M), 10.h Safi centrál - U Greka (G), Dubník team - MSI (P), dohrávka GRANITO ligy ExCentrum - FC Ambra (M).

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK