Nedeľa, 19. máj 2024
Meniny má Gertrúda | zajtra Bernard

Štartuje Malá logická olympiáda určená predškolákom

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným v týchto dňoch odštartuje ďalší ročník súťaže Malá Logická Olympiáda. Štvrtý ročník súťaže je opäť určený predškolákom.

Súťaž preverí jednoduché logické myslenie, pamäť, tvorenie pojmov i precvičovanie jemnej motoriky najmenších.
Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i pre život samotný.

Testovanie logického myslenia sa uskutoční zdarma. Stačí zaregistrovať predškolákov na webovej stránke súťaže www.logickaolympiada.sk. Urobiť tak môže vedenie materskej školy, a to najneskôr do 30. marca 2019. Rodičia detí môžu informovať materskú školu o jedinečnej možnosti preverenia logického myslenia detí, ktorá „nestojí nič“.

Prvé testovanie logického myslenia sa uskutoční v Prešove. Medzi predškolákov zavítajú Prešovské Nadané Deti (nadaní školáci prešovských základných škôl), ktoré sa spoločne s deťmi zapoja do logických úloh Malej Logickej Olympiády. Celoslovenské testovanie pokračuje počas celého roka (apríl – december) 2019. Logickú súťaž je možné realizovať samostatne písomnou formou (krúžkovaním) alebo spoločným riešením celého detského kolektívu napr. pri počítači – interaktívnej tabuli. Po ukončení súťaže získava každé dieťa certifikát o absolvovaní súťaže Malá Logická Olympiáda.

Organizátorom súťaže Malá Logická Olympiáda je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Odborným garantom je učiteľ a špeciálny pedagóg Ľuboš Lukáč, ktorý je autorom projektov združených pod značkou celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK