Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešovskí volejbalisti uzavreli základnú časť víťazstvom, do elitnej štvorky nadstavby im pomohla Myjava

Volejbalová Edymax extraliga mužov pokračovala v sobotu posledným, 18. kolom základnej časti so zhodným začiatkom o 18-tej hodine.

Hráči VK MIRAD PU Prešov z 5. priečky už nemali postup do elitnej štvorky vo svojich rukách, ale sústredili sa na domáci zápas. Do metropoly Šariša pricestoval zabojovať o body tím VK Spartak UJS Komárno. Odveta vyšla lepšie domácim. Po víťazstve 3:0 (16,23,23) sa ich pozornosť zamerala na vývoj zápasu Myjava vs. Svidník. Svidníčanom stačilo na udržanie 4. pozície akékoľvek víťazstvo.

V zápase s Komárnom určovali Prešovčania tempo od prvej lopty. Záblesk dramatizácie prišiel v druhom sete, keď pohodlné vedenie 23:14 stratili striedajúci hráči. Po návrate základnej šestky naštartovaných hostí schladil úspešný smeč domáceho kapitána Martina Sopka st.. Vyrovnane pôsobilo až tretie dejstvo, v ktorom domáci museli od začiatku doťahovali manko. Do vedenia sa prvýkrát dostali až za stavu 16:15. Hostia si dvíhali sebavedomie kvalitným servisom, ale napokon nemali nárok. Hráčom zápasu sa stal libero Tomáš Lampart. Martin Sopko st. a Michal Hudák pridali zhodne po 11 bodov. Na strane hostí sa blysol so 17-timi bodmi Matej Kubš.

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Dnešný zápas bol taký povinný. Ukázal mi opäť určité výpadky, ktoré mávame. Vyskúšali sme si nové alternatívy. Náš štart po prerušeniach v zápase nie je ideálny. Musíme na tom popracovať. Čakáme na vývoj v Myjave. Ja som šťastný z oboch alternatív.“

Robin Pělucha, tréner VK Spartak UJS Komárno: „Prišli sme samozrejme potvrdiť náš predchádzajúci výsledok z domu, ale bohužiaľ nastúpili sme do zápasu katastrofálne. V druhom sete to bolo lepšie, ale nezlepšili sme sa natoľko, aby sme dnes mali nárok. Takticky sme nedržali pokyny. Domáci hrali nebojácne, tak, ako proti Prievidzi v pohári. Gratulujem im k víťazstvu.“

Počet divákov: 285 divákov
Čas trvania zápasu: 74 minút
Rozhodovali: Peter Höger, Igor Porvazník

Po víťazstve nad Komárnom zaujímal Prešovčanov vývoj zápasu v Myjave, ktorá na svojej palubovke hostila Svidník. Víťazstvo v ňom vybojovali hráči Myjavy výsledkom 3:1, čo znamená, že do nadstavbovej skupiny 1. -4. postupuje napokon Prešov na úkor Svidníka. Spoločnosť mu vo vrchnej časti tabuľky budú robiť mužstvá Prievidze, Košíc a Nitry. Svidník po zaváhaní klesol na piatu priečku a v skupine 5. -10.  sa predstaví v zápasoch s Myjavou, Komárnom, Trenčínom, Zvolenom a Starou Ľubovňou. Úvodné kolo nadstavby je na programe budúci víkend.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK