PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17735/skola_predstavi_redizajnovane_odevydod_na_vysokej_skole_ism_uzatvori_biznis_vecer.html

Škola predstaví redizajnované odevy DOD na Vysokej škole ISM uzatvorí biznis večer

V rámci dňa otvorených dverí na Vysokej škole medzinárodného podnikania (VŠMP) ISM Slovakia v Prešove sa 30. januára uskutoční aj Študentská vedecká konferencia, kde budú študenti prezentovať svoje práce.

„Budú rezonovať hlavne otázky týkajúce sa etiky a starostlivosti o seniorov a rovnako aj témy v oblasti podnikania v obchode a službách. V súčasnosti sú to nanajvýš aktuálne témy, “ pripomína rektor ISM v Prešove Dr.h.c.doc. ThDr. PaedDr. Marek Storoška, PhD.

Súčasťou konferencie bude aj jedna z aktivít projektu aplikačného výskumu „Tradičné ľudovoumelecké remeslá v kontexte kreatívneho priemyslu“ – módna prehliadka. Projekt je riešený v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici. Jeho cieľom je prelínanie tradícií s modernými odevmi. „Nejde o bežnú módu. Chceme predstaviť udržateľné recyklované módne odevy, ktoré zohľadňujú environmentálne aspekty, “ vysvetľuje garantka projektu, prorektorka ISM, Ing. Eva Hvizdová, PhD. , MBA. Ako dodáva, kedysi bola udržateľná móda považovaná za neatraktívnu a nudnú. Dnes je udržateľná móda s pomocou kreatívnych dizajnérov považovaná za atraktívnu, horúcu a perspektívnu. Výstupom projektovej spolupráce sú štyri kolekcie redizajnovaných odevov. „Jedna kolekcia obsahuje maľované odevy, druhá tradičné remeslá – ako tkanie, vyšívanie či háčkovanie. Tretia kolekcia je zameraná na techniku mašličkovania, ktorá sa v minulosti hojne využívala predovšetkým pri šití krojov. My sme ju zakomponovali do existujúcich odevov. Štvrtá kolekcia cieli na kožu a jej využitie, “ približuje E. Hvizdová. Podstatou celého projektu je tiež prepojenie s praxou. Ako zdôrazňuje prorektorka, „aktívne nám pomáhajú profesionáli z praxe, ktorí sa týmto technikám reálne už roky venujú.“

Deň otvorených dverí ukončí biznis večer opäť spojený s módnou prehliadkou v kaviarni Botanique Art. Vysoká škola ISM ho pripravila v spolupráci s Národným podnikateľským centrom v Prešove. „Je to jeden z výsledkov našej spolupráce. Je to logické – veď práve na podnikanie sa naša škola zameriava. Našou ambíciou je pripraviť študentov na reálnu prax, ktorá ich po skončení školy čaká, “ uzavrela prorektorka ISM v Prešove.

Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove pôsobí od roku 2005 ako prvá súkromná vysoká škola na východe Slovenska s nemeckým know-how. Ponúka bakalárske a magisterské študijné programy v dennom i externom štúdiu zamerané na podnikanie, etiku a sociálne služby. Venuje sa tiež postgraduálnemu štúdiu. Doteraz jej brány opustilo približne 2 600 absolventov.

 
22.1.2019 | Autor: Veronika Fitzeková | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1476 krát