Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Mladý slovenský hudobník CHRIS ELLYS vydáva druhé CD Spring Folks.

Jeden z objavov roka 2017 na Radio_Head Awards CHRIS ELLYS prichádza s novým CD Spring Folks. CD vyjde už 11. februára a krstom 16. marca odštartuje koncertné turné na Slovensku a v zahraničí.

CD vznikalo v priebehu rokov 2017 a 2018 počas turné v Česku a Poľsku, kde sa Chris zoznámil s českým producentom Martinom Havlenom (RESOUND Liberec) a spolu nahrali singel Army Of Infinity. Nové CD je však výsledkom spolupráce hlavne s Thomom Artwayom. „S Thomom som si písal 2 roky. Je pre mňa jedinečným zjavom na českej a slovenskej hudobnej scéne, a preto mi naša spolupráca robí veľkú radosť, “ tvrdí Chris s úsmevom.
Okrem Thoma Artwaya na CD účinkuje aj speváčka Bianca Macková (Blanch), Tomáš Hríbik (bicie; Jana Kirschner, Katarína Máliková), Daniel Kravec (bicie; ex-Dynamo Team), Nikolaos Jalauzidis (el. gitara, basa a syntetizátory; NIKO), Silvia Harvanová

(klavír; Silvia speaks). CD produkoval Martin Havlen s co-producentom Nikolaosom Jalauzidisom (RESOUND), okrem jednej skladby, ktorú vyprodukoval Thom Artway.
„Proces nahrávania trval zhruba rok a s producentom som hľadal cestu, ktorou by som jasne komunikoval svoje hudobné vnímanie. Koncepčne som na svojom CD chcel vyjadriť krehkosť hodnôt a priorít, ktoré si niekedy ľudia zamieňajú, “ zhodnotil Chris.

S novým zvukom sa Chris Ellys prvýkrát predstaví v polovici marca na krste v prešovskej Christianii a turné bude okrem Slovenska pokračovať v Poľsku, Česku a ďalších krajinách.
Chris Ellys sa prvý raz predstavil verejnosti skladbou 7 minutes, ktorú si všimli viaceré médiá, ako napr. Rádio Expres, TooTooT alebo BalconyTV, s ktorou produkoval live verzie svojich skladieb. Začiatkom roka 2017 speváka objavilo Radio_FMa Radio_Head Awards, kde sa dostal do finálnych nominácii.
Hlavným partnerom je Fond na podporu umenia, ktorý tento projekt podporil z verejných fondov. š

Krst CD ‘Spring Folks’
Oficiálny web - Chris Ellys

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK