PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17748/vykazy-_faktury-_dane-_ako_na_ne.html

VÝKAZY, FAKTÚRY, DANE. AKO NA NE?

Zákony a ich neustále zmeny... . Pre mnohých začínajúcich, ale aj etablovaných podnikateľov je nielen časovo náročné sledovať tieto zmeny, mnohokrát sa v zákonoch ani nevyznajú, preto pre nich môžu byť až likvidačné. Ale legislatíva nepustí a za ich nedodržanie hrozia pokuty...


Zákony a ich neustále zmeny.... Pre mnohých začínajúcich, ale aj etablovaných podnikateľov je nielen časovo náročné sledovať tieto zmeny, mnohokrát sa v zákonoch ani nevyznajú, preto pre nich môžu byť až likvidačné. Ale legislatíva nepustí a za ich nedodržanie hrozia pokuty...

V roku 2018 došlo k 32 zmenám v 10 najdôležitejších zákonoch pre podnikateľov. Niektoré z týchto zmien nadobúdajú účinnosť v roku 2019. V oblasti účtovníctva, daní a odvodov došlo k 17 významným zmenám. Týkajú sa napríklad zvýšenia minimálnej mzdy, nárastu minimálnych odvodov do Sociálnej a zdravotnej poisťovne pre SZČO, ale aj zvýšenia vymeriavacieho základu pre výpočet nemocenských dávok a dávok v nezamestnanosti...

Ak ste založili s.r.o. alebo otvorili živnosť a neviete ako ďalej, ak už podnikáte a chcete mať tiež jasno v najdôležitejších zmenách platných pre podnikateľov v roku 2019 v oblastiach daní a daňového priznania, účtovníctva, DPH, príďte na bezplatný štvorhodinový odborný seminár, venovaný práve týmto problematikám. Súčasťou seminára je diskusia, počas ktorej Vám naša lektorka rada odpovie na Vaše otázky. Semináre sa uskutočnia v UniCentre (Kúpeľná 6, Prešov).

So svojimi vedomosťami a skúsenosťami sa s Vami rada podelí Ing. Mária Nazarejová - inžinierka ekonómie, ktorá v oblasti daní a spracovania mzdovej agendy pôsobí už 22 rokov. Pravidelne sa zúčastňuje odborných školení, zaoberá sa vedením jednoduchého aj podvojného účtovníctva, zhotovením daňových priznaní a účtovných závierok.

PRIHLÁSENIE:

• Podnikatelia - právnické osoby, dátum konania 14.2.2019. Registrujte sa TU. Viac informácií nájdete TU


• Podnikatelia - živnostníci, dátum konania 28.2.2019. Registrujte sa TU. Viac informácií nájdete TU

Po registrácii v systéme Národného podnikateľského centra sa podnikateľ bude môcť prihlasovať na zverejnené výzvy podľa vlastného výberu počas celého trvania projektu v období 2017 – 2023. Ponuky a výzvy sú zverejňované na web stránkach www.npc.sk a www.sbagency.sk.

Kontakt: UniCentrum, Kúpeľná 6, 080 01 Prešov; rp.po@npc.sk, tel.: +421 51/2028915


Odborný seminár je organizovaný v rámci podaktivity 1.7 a 2.1 Rastový program Národného projektu NPC v regiónoch. Kód projektu ITMS2014+: 313031I870.

Registrácia a účasť sú bezplatné.

Pre podnikateľov sú pripravené viaceré služby aj v rámci podaktivít 1.5 Stážový program, 1.6 Inkubačný program a 1.7 a 2.1 Rastový program. V prípade záujmu máte možnosť využiť službu Krátkodobého individuálneho poradenstva v rozsahu 10 hodín s p. Nazarejovou alebo inými expertmi v oblasti marketingu, financií, práva a legislatívy, manažmentu alebo alternatívnych foriem podnikania.

Národné podnikateľské centrum v Prešove – inštitúcia typu one-stop shop – poskytujúca komplexnú systematickú podporu a odborné poradenstvo pre malých a stredných podnikateľov, i pre záujemcov o podnikanie v 7 regiónoch Slovenska, okrem BSK.

Pripravili: Miroslava Klimovičová a Renáta Madzinová

 
28.1.2019 | Pridal: Miroslava Klimovičová | Národné podnikateľské centrum v Prešove | čítané: 3243 krát