Utorok, 19. marec 2024
Meniny má Jozef | zajtra Víťazoslav, Klaudius

Prešovská rocková Atlantida v novej skladbe spieva o bájnej Atlantíde

Medzi prvé slovenské rockové single tohto roka sa dostáva aj nová skladba prešovskej skupiny Atlantida. Skladbu Atlantída napísal spevák a gitarista Peter Vyslocký. Text mu na mieru vytvoril známy prešovský novinár, scenárista a textár Michal Frank.

„Pieseň sme mali hotovú už skôr, ale až s dychovou sekciou v novej nahrávke dostala tú správnu atmosféru, “ povedal autor skladby, ktorú spolu s ním nahrali bubeník Števo Lapoš, basgitarista Ľubomír Cvanciger a klávesáčka a vokalistka Baška Petrášová. Pre ňu má nová pieseň špeciálny význam.

„Prvý singel z nášho pripravovaného albumu ma ako jedna z mála vecí v poslednom, pre mňa veľmi bolestnom období, potešil. Vďaka nemu som si uvedomila, aké je dôležité nežiť v minulosti, že je vždy treba hľadať spôsob, ako ísť ďalej a pritom nezabúdať, “ opísala svoje pocity Baška, ktorá pieseň posiela do neba svojej zosnulej mamke, po ktorej zdedila umelecké gény.

Lyric video Atlantída : https://www.youtube.com/watch?v=YnlF6SZ26mg

Skladbu o mýtickom ostrove s vyspelou kultúrou a vedou, ktorý sa navždy prepadol do mora a je známy od čias Platóna, skupina predviedla naživo aj televíznom vysielaní. Je dostupná na hudobných platformách a objaví sa aj na pripravovanom novom albume skupiny.

„Album vzniká už dosť dlho. Väčšina skladieb je hotová a viaceré sú aj nahrané. Bude na ňom niekoľko prekvapení. Verím, že už nič nezabráni tomu, aby sme ho tento rok vydali aj na klasickej vinylovej LP platni, “uzatvára Peter Vyslocký

Začiatky skupiny Atlantida siahajú do roku 2003. V roku 2007 vyhrala prestížnu súťaž Prešovský Liverpool, o dva roky na to aj Stropkovskú (dnes Slovenskú) hudobnú ligu. V roku 2011 vydala vo vlastnom náklade debutové CD Sklenená bábika. V roku 2012 pripravila kolekciu vianočných kolied Šťastné a veselé. Výber z nej, aj s ich vlastnou vianočnou piesňou Milión vôní, sa v roku 2017 dostal na CD, ktoré vyšlo vo vyše stotisícovom náklade a dostalo sa do mnohých domácností na celom Slovensku.

Foto: Michal Beňo

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK