PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/178/obnova_objektu_pre_pediatriu_postupuje_dobre.html

Obnova objektu pre pediatriu postupuje dobre

Dobrý postup prác v primeranej kvalite konštatovali 20. septembra na kontrolnom dni na stavbe rekonštruovaného 4-podlažného objektu pre detské oddelenie Nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Zúčastnili sa na ňom aj zástupcovia Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré na tento rok vyčlenilo na stavebné práce 42 miliónov Sk. To umožňuje ich plynulosť a je nádej, že v polovici roku 2001 by mal začať objekt slúžiť svojmu účelu.

Hrubá stavba je hotová už dávnejšie, v súčasnosti sa dokončujú práce na schodiskách, fasáde, podlahách, začala sa montáž elektroinštalácie a inštalácie pre zdravotnú techniku, osadzujú sa výťahy. Na budúci rok - ako informoval riaditeľ NsP J. Sidor - majú podľa predbežného návrhu dostať od Ministerstva zdravotníctva SR 39 miliónov Sk, z nich 14 miliónov Sk na zdravotnú techniku a vybavenie. Časť techniky oddelenie presunie do nových priestorov z doterajších na Požiarnickej ulici.

Tu začalo pracovať v podnájme v roku 1954 ako v dočasnom riešení. V posledných rokoch pravidelne každý január sa však objavoval havarijný stav. Od topiaceho snehu kvôli zlej izolácii strechy namokli steny, čo znemožnilo niekoľko mesiacov využívanie postelí v niektorých izbách. Tohto roku napr. štvrtinu svojej lôžkovej kapacity museli vyradiť z prevádzky, čím sa znížil hygienicko-epidemiologický štandard.
V rekonštruovanom objekte bude 95 lôžok. Stavba, ktorú začali ešte v roku 1997, mala byť podľa pôvodného projektu hotová ku koncu roku 1998 za vyše 50 miliónov Sk.

 
23.9.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Samospráva | čítané: 2315 krát