PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/17814/v_presove_zabojuju_o_titul_talent_zakladnych_skol_regionu_saris.html

V Prešove zabojujú o titul Talent základných škôl regiónu Šariš

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadanými vyhlásila prostredníctvom projektu Nadané dieťa súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš. Súťaž je určená pre žiakov 5. -9. ročníka základných škôl a záštitu nad súťažou talentovaných žiakov prevzala primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová.

Netradičnú súťaž zameranú na logické myslenie, matematiku a verbálne myslenie pre žiakov základných škôl pripravilo Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove. Školy, ktoré zaregistrovali žiakov 5. -9. ročníka prostredníctvom internetovej stránky Nadanedieta.sk, zrealizovali školské kolá, ktorých víťazi sa stretnú na finálovom kole súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš.

Finálového kola súťaže „Šarišanov“ sa zúčastnia traja najlepší riešitelia v školských kolách. Najúspešnejší riešitelia si vo finále, ktoré sa uskutoční 6. marca 2019 v zasadačke MsÚ v Prešove, potrápia mozog pri riešení logických úloh v dvoch súťažných kolách. Novinkou budú bonusové úlohy zamerané na región Šariša, či skvelý súťažný Detský kvíz.

Pre všetkých účastníkov finálového kola súťaže Talent základných škôl regiónu Šariš sú pripravené certifikáty o absolvovaní finále súťaže. Víťazná trojica riešiteľov sa zapíše do Galérie Talentov, ktoré od roku 2015 nájdete na stránke súťaže. Na úspešných súťažiacich čakajú diplomy a rôzne ceny.

Talent základných škôl regiónu Šariš je súťaž, ktorá si každoročne kladie za cieľ nájsť talentovaných a nadaných žiakov základných škôl. Súťaž patrí medzi projekty celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným.

 
2.3.2019 | Autor: Ľuboš Lukáč | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 1161 krát