Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Sto Múch pripravujú nový album. Pomôžte im s názvom

Banskobystrická neprehliadnuteľná kapela Sto Múch má hneď niekoľko noviniek. Nedávno sa po 4 rokoch do kapely vrátili Lucia Žiaková a Maca Cmorejová. Zatiaľ čo krásky rodili, kojili, vychovávali,  mužská časť kapely spokojne hrala ďalej.

Pred rokom a pol spoločne absolvovali jeden luxusný večierok, na ktorom uprosili šéfa skupiny Juraja Haška, aby ich vzal späť. Momentálne sú hudobníci v štúdiu a nahrávajú svoju štvrtú platňu.

Všetky pesničky na novinke budú o láske. „Chceme ho vydať do mája. Album sa mieša, robíme na obale, máme už všetko naspievané a nahrané. Zatiaľ nemáme uzavretý názov. Predvčerom sme mali spoločné hlasovanie v kapele a nevieme sa dohodnúť, “ priznáva speváčka Lucia Žiaková. Kapela sa najbližšie predstaví v sobotu 9.3. v prešovskom sklade hudby Stromoradie a pozýva tam fanúšikov aj z jedného praktického dôvodu. „Ak by mal niekto nápad na nejaký super názov albumu, nech za nami príde po koncerte a povie nám ho.“

Muchy nehrávali v Prešove veľa koncertov. Vždy sa v metropole Šariša ukázali spoločne s Chiki Liki Tu-A. „Hneď ako som videla, že je Stromoradie otvorené, napísala som Martinovi Višňovskému, že sa chceme prísť pozrieť a ideálne aj zahrať.“ A tak sa návštevníci môžu tešiť na staré veci, obľúbené hity, ale hlavne aj ochutnávky z nových piesní, ktoré už túto jar vyjdú na novom albume.

V kapele je skvelá energia aj po rokoch a radosť z tvorby a hrania aj v roku 2019 potvrdzuje speváčka Lucia Žiaková. „Máme novú predstavovačku, ktorá sa volá Urobme si kapelu, na túto sa vždy teším, mám ju veľmi rada. A z pripravovaného albumu zahráme napríklad skladbu Insomnia, čiže romantickú baladu o tom, ako nemôžeš zaspať.“

foto: archív Sto Múch

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK