Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Prešovskí volejbalisti zdolali Košice, v play-off si to rozdajú so Svidníkom

Volejbalisti VK MIRAD PU Prešov privítali v poslednom, 6. kole nadstavbovej časti, východniarskeho rivala z Košíc, ktorému po tesnom finále Slovenského pohára, mali čo vracať.

Keďže k zmenám v tabuľke už dôjsť nemohlo, tak obaja tréneri dostali priestor na posledné vyladenie formy pred play-off. Po dokonalom obrate sa z víťazstva radovalo domáce mužstvo, ktoré výkonom potešilo prešovské publikum a ideálne sa naladilo pred vyraďovacou fázou.

Po viac ako dvojhodinovej napínavej bitke otočil Prešov nepriaznivý vývoj duelu s Košicami z 0:2 na 3:2 po setoch 22:25, 24:26, 25:21, 25:21, 20:18. Bodovo exceloval litovský legionár Jaroslav Bogdanovič i blokár Ivo Mikovčík. Hráčom zápasu sa stal smečiar Michal Hudák. Kapitán Martin Sopko st. oddychoval. Hru si vyskúšali mladíci aj skúsení hráči z lavičky a trénera Erika Digaňu potešili bojovnosťou aj výsledkom.

Košice obsadili po nadstavbe druhé miesto (18-6, 55 bodov) a v play-off narazia na Komárno. Prešov skončil štvrtý (13-11, 39) a vo štvrťfinále sa už budúci týždeň v sobotu (16.3.2019) o 16:00 hod. stretne so Svidníkom.
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD PU Prešov: „My sme dnes nastúpili bez Martina. Chcel som vidieť, ako sa k tomu postavia chlapci, ktorí to potrebovali. Som rád, že zobrali na seba zodpovednosť. Blahoželám chlapcom k víťazstvu. Sme pripravení na Svidník."

Richard Vlkolínsky, tréner VK KDS Šport Košice: „Bol to volejbal plný chýb. Šialene veľa chýb na oboch stranách. Ja som niečo pripravoval a nechcem povedať, že som chcel, aby hrali inak, chcel som, aby tam bolo niečo, čo tam dnes jednoducho nebolo. Hráči to vedia, ukazujú to na tréningu a neukázali to na ihrisku. Prešovskí hráči ukázali chuť po výhre a gratulujem im k víťazstvu.“

Počet divákov: 247 divákov
Rozhodovali: Juraj Mokrý, Dušan Daruľa

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK