Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Pivovar Šariš opäť spúšťa grantový program Šariš ľuďom. V tomto roku chce podporiť aj folklór

Variť dobré pivo a pomáhať regiónu, v ktorom sme doma. Spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko pokračuje vo svojej tradícii zlepšovania života v Prešovskom kraji a vyhlasuje ďalší ročník grantového programu Šariš ľuďom.

Okrem podpory v rozvoji turizmu, obnovy pamiatok či významných symbolov východu, sa tentoraz grantový program zameriava aj na slovenský folklór. Pivovar Šariš vyčlenil pre projekty sumu 16-tisíc eur. Mimovládne organizácie sa môžu o financie uchádzať do 30. apríla. Udelenie špeciálnej prémie nechali pivovarníci znova v rukách verejnosti.

Pivovar Šariš pokračuje v zlepšovaní života obyvateľov Prešovského kraja už 17. ročníkom. O podporu v grantovom programe Šariš ľuďom sa môžu mimovládne organizácie uchádzať už oddnes. „Šariš je náš domov a záleží nám na tom, ako sa darí regiónu, v ktorom pôsobíme už vyše 50 rokov. Sme radi, že môžeme prispievať k jeho rozvoju. V tomto roku by sme okrem hmotného kultúrneho dedičstva radi podporili aj miestny folklór a tradície, ktoré nás všetkých formovali, “ hovorí Ján Čerkala, manažér Pivovaru Šariš.
O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty registrované ministerstvom vnútra. Každý zo žiadateľov môže predložiť výhradne jeden projekt, ktorým sa bude uchádzať o časť z celkovej sumy 16-tisíc eur.

Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie grantová komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj. Zverejnené budú do 28. júna. „Pivovar Šariš sa vďaka svojmu grantovému programu stal nielen našim dlhoročným partnerom, ale predovšetkým partnerom ľudí, ktorí žijú v Prešovskom kraji. Aj v tomto ročníku radi podporíme tých, ktorých práca a úsilie sú inšpiráciou pre nás všetkých, “ uviedla Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Pivovarníci v tomto ročníku nadviazali na zapojenie obyvateľov regiónu do rozhodovania. Hodnotiť jednotlivé projekty budú môcť aj ľudia vo verejnom hlasovaní. Organizácia, ktorej projekt si získa najviac priaznivcov, bude odmenená sumou tisíc eur. „Rozhodnutie zapojiť do hlasovania miestnych, bolo kľúčovým krokom pre posilnenie väzieb medzi projektmi a obyvateľmi, pre ktorých sú určené. Pozitívne odozvy sú dôvodom, že v tom pokračujeme naďalej, “ vraví Ján Čerkala.

Hodnotenie verejnosti bude prebiehať na stránke www.sarisludom.sk. Ľudia budú môcť za svoj obľúbený projekt hlasovať od 29. júna do 26. augusta a víťaz bude slávnostne vyhlásený počas Dňa otvorených dverí Pivovaru Šariš, ktorý sa bude konať 7. septembra.

Podrobné informácie a formuláre k žiadostiam sa dajú stiahnuť na adrese: www.sarisludom.sk, mimovládne organizácie môžu projekty podávať do 30. apríla 2019.

Grantový program Šariš ľuďom

Grantový program Šariš ľuďom
Pivovar Šariš už grantom podporil celkovo 159 projektov. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

Pivovar Šariš už grantom podporil celkovo 159 projektov. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK